Volkswagen a înregistrat denumirea e-Beetle! Compacta faimoasă poate reveni într-o ipostază electrică?

4 August 2020, 13:21
Denis Godorozea
Volkswagen planifică să diversifice la maxim oferta în segmentul electromobilelor şi se pare că în viitor germanii nu se vor limita cu stricteţe la noua gamă de modele ID, care deobicei sunt denumite cu un număr specific, atribuit într-o anumită ordine, conform dimensiunilor modelului şi segmentului de piaţă. Va exista, însă, o gamă de electromobile mai speciale, care nu vor fi comercializate în cadrul seriei ID. Printre acestea se enumeră şi modelul e-Beetle, pe lângă alte 4 denumiri dedicate electromobilelor înregistrate recent de Volkswagen.
Aşadar, pensionat la finalul anului trecut, legendarul Volkswagen Beetle poate reveni curând într-o interpretare absolut nouă, un forma unui vehicul 100% electric. Asemenea zvonuri au existat în presa auto şi mai devreme, însă germanii nu au confirmat oficial acest lucru, însă acum constructorul a înregistrat oficial mai multe denumiri rezervate electromobilelor, printre care şi e-Beetle. Afară de aceasta, germanii au rezervat denumiri pentru alte modele istorice, precum e-Kubel (un offroader inspirat de la un SUV din perioada celui de-al Doilea Război Mondial), e-Samba (monovolum inspirat de la Volkswagen T1, strămoşul lui Transporter), e-Karmann (probabil rezervată pentru o sportivă compactă electrică) şi e-Golf Classic (un electromobil cu aspect retro-futurist, care să se dueleze pe piaţă cu Honda e).
Amintim că Beetle a fost eliminat din gamă din cauza costurilor mult prea mari de dezvoltare în raport cu cererea în scădere pentru acest model. Platforma modulară MEB, dedicată electromobilelor, ar putea soluţiona problema investiţiilor prea mari, iar astfel să asigure revenirea lui Beetle într-o interpetare nouă. De altfel, această platformă va sta la baza celor mai multe modele din gama Volkswagen ID, dar şi la baza electromobilelor accesibile Ford.
0
1,832
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!