30 milioane de automobile a produs Lada timp de jumătate de secol

25 Septembrie 2020, 10:17
Denis Godorozea
Ruşii de la Lada au un nou motiv de sărbătoare — anul 2020 este unul jubiliar pentru constructorul din Toliatti, or se împlinesc 50 de ani de la startul producţiei primei maşini, VAZ-2101, şi tot în acest an uzina a atins borna de 30,000,000 automobile produse, maşina aniversară fiind o Lada Granta Sedan în varianta ei actualizată, cu design realizat în stilul corporativ conceput de sedanul Vesta acum câţiva ani.
Potrivit presei din Rusia, unitatea aniversară Granta Sedan va fi ulterior expusă în muzeul constructorului, alături de alte maşini jubiliare, inclusiv primu sedan produs la uzina din Toliatti, un VAZ-2101. Maşina aniversară a fost aleasă intenţionat, cu ideea ca aceasta să aibă un substrat tehnic autentic rusesc, iar modelele mai noi Largus (Dacia Logan MCV) şi Lada XRAY nu corespund acestor criterii, având o bună parte din substratul tehnic împrumutată de la modelele Renault, mai exact Dacia. De altfel, acestor criterii corespunde nava amiral a ruşilor, Lada Vesta, însă producţia acesteia are loc la uzina din Ijevsk.
De menţionat, că ruşii sărbătoresc acum producţia Lada cu numărul 30,000,000, dar uzina a depăşit această bornă cu câţiva ani mai devreme, iar asta pentru că pe aceeaşi linie de producţie au mai fost asamblate anterior modele din cadrul altor branduri, precum Datsun, Renault şi Nissan.
0
1,546
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!