52 unităţi noi Dacia Duster au ajuns în dotarea Poliţiei din Moldova

22 Septembrie 2020, 11:42
Denis Godorozea
În dotarea Inspectoratului General de Poliţie au ajuns 52 unităţi noi Dacia Duster. Offroader-ele au fost echipate conform standardelor şi vor ajunge să circule pe întreg teritoriul ţării. Potrivit comunicatului oficial, maşinile sunt destinate îmbunătăţirii capacităţii poliţiei de reacţionare la apelurile de urgenţă venite din partea cetăţenilor.
Pe lângă girofar şi inscripţiile specifice, fiecare unitate Dacia Duster din totalul celor 52 achiziţionate mai este dotată cu câte un sistem de monitorizare GPS, iar în următoarea perioadă maşinile vor mai fi dotate cu dispozitive de comunicare securizată conform standardului TETRA, dar şi alte echipamente necesare pentru desfăşurarea activităţii poliţieneşti.
Unităţile de transport au fost achiziţionate în cadrul Programului "Suport Bugetar pentru Reforma Poliţiei", implementat cu ajutorul Acordului de finanţare încheiat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană în cadrul Strategiei de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020. Unul dintre scopurile proiectului este completarea flotei de autospeciale ale Poliţiei.
Valoarea acestei achiziţii constituie aproximativ 20 milioane MDL. Potrivit comunicatului oficial, în cadrul proiectului până acum, cu sprijinul UE, IGP a mai achiziţionat un total de 107 automobile, inclusiv autospeciale pentru transportarea persoanelor deţinute, pentru serviciile de investigare, ofiţerii de sector etc.
0
4,217
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!