Accident cutremurător azi în raionul Floreşti: şoferul avea viteză, fetiţa a traversat neregulamentar, tragedia s-a produs

5 Septembrie 2020, 14:55
Ilie Toma
Astăzi, în jurul orei 13:00 s-a produs un accident cutremurător în satul Prodăneşti din raionul Floreşti, pe traseul R14.
Un tânăr de 20 de ani conducea un Fiat cu viteză excesivă pentru localitate, atunci când o fetiţă a traversat drumul într-un loc neregulamentar, la doar 30 de metri de la trecerea de pietoni! Automobilul a lovit copila de 7 ani, iar aceasta a decedat pe loc.

Poliţia a venit imediat la faţa locului şi i-a efectuat testul alcoolscopic şoferului, care a demonstrat că acesta nu se afla în stare de ebrietate. Alte circumstanţe se stabilesc, dar poliţia menţionează deja că viteza automobilul a fost excesivă. Poliţia mai atenţionează părinţii despre necesitatea de a educa copii cu privire la modurile de traversare sigură a drumurilor, dar şi şoferii despre necesitatea respectări vitezei corespunzătoare în localităţi.
E un caz sfâşietor, mai ales că implică un copil nevinovat, care şi-a pierdut viaţa. Dar e totodată un caz care ridică în discuţie una din dilemele cele mai controversate printre şoferi — cine e vinovat, de fapt, sau cine e mai vinovat în situaţia asta? Copila care nu traversa drumul în loc regulamentar sau şoferul, care avea viteză şi asta e fost unul din factorii din cauza căruia n-a reuşit să frâneze? Sau ne consolăm cu faptul că vina e de ambele părţi şi mai plusăm un caz tragic la o statistică tristă?

Haideţi să discutăm un pic despre aceste aspecte dureroase, haideţi să gândim împreună, poate unele concluzii vor salva o viaţă în viitor când cineva dintre noi va fi la volan?
0
6,317
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!