Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest vechi Ford Bronco costă azi cât un Rolls-Royce Cullinan nou

15 Septembrie 2020 - 23:04
Ilie Toma
Da, am ajuns să o vedem şi pe asta! Am ajuns în ziua în care un offroader pur-sânge produs acum 46 de ani, simplu în esenţă, gândit să fie accesibil şi practic la vremea lui, să coste cam cât costă şi cel mai scump şi mai fiţos SUV al momentului — Rolls-Royce Cullinan. Cum e posibil una ca asta?
Adevărul e că Ford Bronco sunt nişte modele extrem de îndrăgite de americani, iar de când Ford a reînviat numele Bronco, lansând nişte offroadere super interesante, a crescut brusc şi valoarea exemplarelor vechi, de colecţie. Iar versiunea asta, produsă în 1974, e printre cele mai îndrăgite de fanii Bronco.
Dar, totuşi, un simplu Bronco din ’74 n-avea cum să coste chiar atât, decât dacă ar fi fost conservat cu zero kilometri la bord, poate. Aici, însă, avem de-a face cu un exemplar restaurat până la cel mai mic şurub de către cei de la Velocity, o companie din Florida specializată în asemenea lucrări consisente. Şi, după o restaurare capitală ca asta, odometrul acestui Bronco a putut fi dat din nou la 0 km, obţinând o a doua viaţă.
Mai mult ca atât, compania din Florida a decis să echipeze acest Ford cu un motor cât se poate de modern — un V8 Coyote Crate de 5.0 litri, folosit şi pe Mustang-urile moderne. Pe acest Bronco el dezvoltă 460 CP şi 570 Nm!
Şi cuta de viteze e una nouă, automată, cu 6 trepte, preluată de la mastodontul Ford F-150. Iar pentru aventuri îndrăzneţe de offroad, exemplarul a fost echipat cu o cutie de transfer Atlas II, suspensie ridicată şi anvelope de offroad.
Şi pentru că maşina a devenit atât de înaltă, creatorii săi au echipat-o şi cu o scară retractabilă. Odată urcat, însă, vei descoperii în habitaclu că ambianţa e destul de modernă şi totodată clasică în design, pentru a te simţi într-un exemplar retro pofticios de aventură.
Aici există şi ceasuri de bord analogice, dar şi afişaje digitale, şi nu lipseşte un sistem audio de marcă Pioneer, ca să-l asculţi atunci când te saturi de sunetul V8-ului de sub capotă. Scaunele sunt tapisate cu piele, iar confortul climateric va fi asigurat de un sistem de aer condiţionat suplimentar, montat de către creatorii acestui exemplar.
Cât costă, deci, acest minunat Ford Bronco? Tocmai 299,000 dolari SUA, deci cam cat costă şi un Rolls-Royce Cullinan!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter