Acesta este Victor, supercar exclusiv pe baza One-77 şi cel mai puternic Aston Martin cu cutie manuală

7 Septembrie 2020, 10:09
Denis Godorozea
Divizia Q a celor de la Aston Martin prezintă noua lor creaţie exclusivă, produsă într-un singur exemplar, supercar-ul Victor. Modelul are la bază un coupe de excepţie, produs acum 10 în doar 77 unităţi. După cum aţi şi intuit deja, este vorba despre faimosul One-77, care a devenit în perioada lansării sale unul dintre cele mai dorite modele, şi nu doar de fanii constructorului britanic.
Victor, însă, se inspiră în materie de design de la modelele V8 Vantage produse între anii 1977 şi 1989, iar numele la moştenit de la Victor Gauntlett, şeful Aston Martin în anii 1980. Acest supercar exclusiv a preluat doar o parte din substratul tehnic de la One-77, o bună parte din componente fiind împrumutate chiar de la hypercar-urile Vulcan şi Valkyrie.
Sub capotă se regăseşte benzinarul V12 de 7.3 litri, aspirat natural. Motorul poate oferi acum 847 CP şi 821 Nm, sau cu 87 CP şi 71 Nm mai mult decât în cazul lui One-77, astfel unitatea devine din nou una dintre cele mai performante motoare aspirate din lume! Marea surpriză e că motorul se cuplează la o cutie manuală cu 6 trepte, livrată de Graziano, iar astfel Victor devine cel mai puternic supercar cu cutie manuală din istoria companiei britanice.
Aston Martin Victor va rămâne un proiect exclusiv, creat într-un singur exemplar. Cel mai probabil, maşina a şi fost deja cumpărată, iar britanicii nu au dezvăluit preţul ei. Cu siguranţă, Victor îşi va găsi loc în colecţia unui milionar, iar în timp valoarea maşinii doar va creşte.
0
2,204
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!