Am ajuns să o vedem şi pe asta: un Mitsubishi Lancer Evo VII, scos la vânzare în Germania cu un preţ exorbitant!

24 Septembrie 2020, 22:42
Ilie Toma
Mitsubishi Lancer Evo au fost poate cele mai geniale maşini pe care le-a produs Mitsubishi în istoria sa şi pe care le-a produs Japonia în general. Păcat că în zilele noastre Mitsubishi e cu totul altceva decât a fost odată, alegând să se concentreze pe SUV-uri şi offroader-e şi uitând cu desăvârşire să mai dezvolte ceva în direcţia legendelor Evo sau Ralliart. Poate tocmai de asta modelele Evo mai vechi au început să crească în preţ şi să fie tot mai căutate.
Noi, însă, vorbim azi de un Lancer Evo VII, produs 2001, al cărui preţ poate părea prea exorbitant chiar şi în raport cu genialitatea ingineriei. Şi asta pentru că maşina, scoasă acum la vânzare în Germania, e cu volan pe dreapta, fiind importată din Japonia, şi are un parcurs deloc mic, de 180,000 km. Deci, după cum puteţi intui, fiind cu volan pe dreapta, această maşiniă nu e din seria acelor capsule ale timpului, conservate de bogaţii niponi. Maşina a fost alergată aşa cum se cuvine unui Evo, doar că a fost alergată în mâini bune!
Exemplarul e într-o stare tehnică impecabilă, iar după aspectul exterior n-ai spune niciodată că are cei 180 mii pe bord. Motorul legendar de 2.0 litri de sub capotă, turboaspirat, n-a fost modificat şi livrează tot 280 CP şi 385 Nm.
Fireşte, deoarece vorbim de un Evo, vorbim implicit şi de un sistem superb de tracţiune integrală. Mai mult ca atât, Lancer Evo VII venea deja cu diferenţial activ între punţi, un diferenţial cu alunecare limitată pe spate şi cu altul similar pe puntea faţă! Totul dirijat cu o cutie de viteze manuală! Eh, ce vremuri!
Da, partea mecanică a acestei maşini e pur şi simplu superbă, iar condusul ei îţi va arăta cât de intense şi brute puteau fi senzaţiile unui asemenea sedan japonez nebun din acei ani!
Dar, dincolo de asta, nu căutaţi aspect de muzeu la interior, sau păstrare cu sfinţenie a chestiilor iniţiale din uzină. Există un volan aftermarket, un sistem audio mai ştrengăresc — că aşa era filosofia acestor maşini, le cumpărai să le personalizezi şi să le scoţi foc pe ţeava de eşapament, nu să le pui tablouri pe perete.
Deci, e cam controversat acest Mitsubishi Lancer Evo VII. Pe de o parte, parcă are parcurs mare, o vârstă anumită, nu e tocmai conservat şi mai are şi volan pe dreapta cu ditamai numere germane, dar pe de altă parte e o maşină din alea de şcoală veche, pe care puţini le vor înţelege, dar odată ce o vei înţelege, apoi ţine-te frate! Cu maşina asta nu mai îmbătrâneşti niciodată!
Azi, în Germania, ea a fost scoasă la vânzare cu 17,900 euro. Nu e puţin. Dar dacă îşi merită japoneza banii sau nu — spune-ne tu în comentarii!
0
14,586
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!