Aşa ar putea arăta cel mai mare SUV Dacia cu 7 locuri, adaptat la noul limbaj stilistic al mărcii

22 Septembrie 2020, 14:06
Denis Godorozea
Dacia pregăteşte lansarea unui SUV de dimensiuni mai mari decât actualul Duster, care să ofere la bord locuri pentru 7 persoane, dar să ofere posibilităţi şi fiabilitate similară cu actualul model de offroad. Maşina urmează să apară abia peste vreo 2 ani pe piaţă, acum fiind lansată în teste pe drumuri din diverse ţări ale lumii, iar designul ei nu este încă gata, or francezii au îmbrăcat prototipurile de teste în hainele lui Renault Scenic. Între timp, designerii încearcă să-şi imagineze cum ar putea arăta noul model, în contextul apariţiei noului limbaj stilistic odată cu lansarea noilor generaţii Logan şi Sandero.
Ce ziceţi de această încercare? Este creaţia designerului brazilian Kleber Silva, din ţara unde familia Logan-Sandero-Duster au o cotă semnificativă pe piaţă, fiind printre cele mai populare modele în segmentele lor. Silva a adaptat limbajul stilistic lansat de noile Logan şi Sandero pe proporţiile unui SUV de dimensiuni mari, dar fiind un model creat pe baza tehnologiilor Renault, în micile detalii putem identifica în acest prototip schematic, de fapt, un Renault Koleos.
Designerul a modificat uşor dimensiunile elementelor exterioare, precum farurile şi blocurile optice spate, fireşte, la proporţiile mai mari ale maşinii. Totodată, îşi imaginează SUV-ul în interpretarea Stepway, care ar putea aduce condimente de offroad pe versiunea de serie, precum în cazul Logan-urilor, Sandero şi Lodgy, de exemplu. De altfel, anume ultimul model, monovolumul Lodgy, cel mai probabil va fi înlocuit cu acest SUV nou, or monovolumele pierd dramatic din popularitate în favoarea SUV-urilor mai capabile şi mai atractive, dar la fel de practice.
2
8,011
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!