Atenţie, şoferi! Poliţia atenţionează că începe evacuarea maşinilor parcate neregulamentar

25 Septembrie 2020, 17:03
Denis Godorozea
Poliţia atenţionează şoferii în ţara noastră că maşinile parcate neregulamentar vor fi acum evacuate la parcări speciale, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 557/2018. Astfel, autorităţile vor să disciplineze şoferii ce obişnuiesc să parcheze maşinile în locuri interzise, or numeroase atenţionări şi amenzile se pare că nu prea au efect.
Deşi posibilitatea evacuării automobilelor parcate neregulamentar se discută de mai mulţi ani, până acum autorităţile nu au pus în aplicare această metodă de a sensibiliza şi responsabiliza şoferii din ţara noastră, or, potrivit comunicatului oficial, numărul acestui tip de încălcări este în creştere, în ciuda tuturor avertizărilor şi îndemnurilor. În acest context, poliţia anunţă că în următoarele zile vor fi desfăşurate activităţi ample de prevenire şi combatere a parcărilor neregulamentare.
Potrivit autorităţilor, vor fi evacuate nu doar automobilele parcate neregulamentar sau în locuri nepotrivite, dar şi vehiculele şoferilor înlăturaţi de la volan fiind în stare de ebrietate, dacă automobilul genereazî un pericol iminent interesului public, sau dacă este necesară identificarea proprietarului maşinii. După cum se anunţa şi mai devreme, vehiculele ridicate vor fi transportate şi depozitate la parcarea specială cu care IGP a încheiat un contract de prestări de servicii în cadrul unei licitaţii publice. Totodată, poliţia informează că posesorii automobilelor evacuate pot apela la numerele de telefon 022-254-705/022-223-059 pentru informaţii suplimentare.
0
2,055
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!