Audi lansează o versiune plug-in hybrid pentru A3 Sportback, preluată de la hot-hatch-ul Golf GTE

29 Septembrie 2020, 15:11
Denis Godorozea
Audi diversifică oferta în segmentul compactelor cu o nouă versiune plug-in hybrid pentru noua generaţie A3 Sportback. Pe lângă eficienţă şi autonomia record, hatch-ul Audi promite a fi unul performant, or motorizarea de la baza noii versiuni a fost preluată, cu mici actualizări, de la sportivele de generaţie nouă VW Golf GTE şi Skoda Octavia RS iV.
Astfel, după cum şi intuiţi deja, A3 Sportback 40 TFSI e are sub capotă benzinarul turbo de 1.4 litri, în gama Audi având indicele TFSI. Motorul oferă 150 CP şi 250 Nm, însă mai este asistat de un motor electric cu care puterea cumulativă atinge un total de 204 CP şi 350 Nm. Motorul este integrat în cutia automată cu 6 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea faţă.
În noua ipostază A3 Sportback este capabil să accelereze până la 100 km/h în 7.6 secunde, viteza maximă fiind de 227 km/h. Cifre mai obişnuite pentru Audi, nu? Ei bine, atunci Sportback-ul vă va surprinde cu eficienţa şi autonomia în regim electric. Având la bază o baterie de 13 kWh, compacta poate rula în regim 100% electric pe distanţe de până la 67 km.
Mai mult de atât, cei din Ingolstadt sugerează că într-un mediu urban acest PHEV ar putea fi utilizat în postură de electromobil, or rezervele bateriei pot fi suplinite cu o putere maximă de încărcare de 2.9 kW timp de 4 ore în proporţie de 100%. Dar şi pe autostrăzi A3 va putea rula în regim electric, or viteza maximă în aceste condiţii constituie 140 km/h.
Audi A3 Sportback 40 TFSI e este disponibilă în Germania din momentul premierei. Preţul de pornire pentru versiunea respectivă este de aproape 37,500 euro, iar ulterior maşina va fi disponibilă şi pe alte pieţe.
0
1,627
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!