Chişinău: iată de ce accidentele cu impact lateral spate pot fi fatale pentru camioane

12 Septembrie 2020, 16:46
Redacţia PiataAuto.md
Un accident produs azi dimineaţă în Chişinău ilustrează perfect ceea ce mulţi şoferi profesionişti învaţă încă de la şcoala auto, şi anume că o lovitură laterală aplicată în partea spate a camionului îl poate destabiliza şi răsturna foarte uşor.
Sursa foto: Telegram / ГБМ.Молдова Онлайн

Accidentul s-a produs la intersecţia cu sens giratoriu de la strada Florilor, de lângă Tipografia Centrală. Camionul de model Mercedes-Benz Sprinter se deplasa dinspre sensul giratoriu spre Florilor, circulând în linie dreaptă. O Toyota Prius nu i-a cedat trecerea şi l-a acroşat pe lateral, în partea spate a camionului. Impactul nu a fost deosebit de puternic, dar această lovitură a fost suficientă pentru a destabiliza camioneta cu centru de greutate mai înalt, iar în rezultat aceasta s-a răsturnat.
Sursa foto: Facebook / grupul GBM / Serghei Boboc

Nici o persoană nu a avut de suferit, datorită vitezei mici. Însă un asemenea accident poate însemna costuri enorme pentru reparaţia unui camion, din cauza răsturnării, sau îi poate fi chiar fatal, reparaţia lui costând mai mult decât valoarea maşinii. În acest caz, daunele urmează a fi achitate de către poliţa de asigura obligatorie a Toyotei.
Sursa foto: Facebook / Grupul Martor Ocular

Pentru ridicarea şi transportarea camionului din accicentul de astăzi din Chişinău a fost nevoie de două evacuatoare cu macara şi încă unul cu platformă, pe care acesta a fost ulterior plasat.
Sursa foto: Facebook / grupul GBM / Татьяна Стариченко
Sursa foto: Facebook / grupul GBM / Gîra Alexandru
0
1,917
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!