Cum arată şi cât costă noul Renault Arkana, produs în Ukraina, la uzina ZAZ

19 Septembrie 2020, 18:40
Redacţia PiataAuto.md
La doar câteva zile distanţă după ce vă anunţam că alianţa Renault Nissan anunţă veşti bune pentru Ucraina şi startul producţiei SUV-ului coupe Arkana la fosa uzină ZAZ, maşina a şi fost oferită jurnaliştilor auto din ţara vecină pentru a fi văzută pe viu şi testată.
În primul rând, trebuie să ştiţi că şi în Rusia, şi în Ucraina, Arkana e construită pe o plaformă îmbunătăţită a lui Dacia Duster. Şi, necătând la faptul că adoptă o siluetă foarte boemă de SUV coupe, aplică nişte soluţii inginereşti foarte elementare, care care nu toţi ar fi gata să le digere. Spre exemplu, pe puntea spate frânele nu sunt cu discuri, ci cu tamburi, cel puţin în motorizările de bază. El poate veni cu motorizări super simple, de genul motorului aspirat natural pe benzină de 1.6 litri şi 114 CP, dar şi noul propulsor turboaspirat Tce 150, de 1.33 litri şi 150 CP, pus şi pe Dacia Duster, cu care această din urmă poate atinge şi 200 km/h. La fel ca şi la Duster, motorizările cu tracţiune faţă vin cu suspensie spate cu bară de torsiune, iar cele cu tracţiune integrală — cu multilink.
Ce au aflat jurnaliştii ucraineni e că aproape toate componentele vin în subasamble din Rusia, iar în Ucraina trec doar etapele finale de asamblare. Aşa cum vă spuneam şi în ştirea iniţială, decizia de a asambla Arkana la uzina ZAZ vine în contextul în care Ucraina a interzis importurile automobilelor din Rusia. Aşadar, o soluţie de nevoie, dar care oricum rămâne a fi o rază de lumină pentru proaspăt reînviata uzină ZAZ din Zaporojye.

Totuşi, Renault Arkana poate fi dotat generos, astfel încât să se simtă ca un oricare alt Renault consistent modern, pe care-l ştim şi-n versiunile europene. El poate avea faruri full-LED, un sistem multimedia avansat şi multe alte tehnologii moderne. Totuşi, la interior, Arkana nu seamănă foarte mult cu rafinatul Kadjar, ci mai degrabă cu Duster. Calitatea de producţie, însă, pare a fi foarte decentă, cu mici scăpări oarecum iertabile pentru primele exemplare.
Preţurile pentru Renault Arkana în Ucraina încep de la 497,900 hrivne, ceea ce ar fi cam 15,000 euro. În dotări şi motorizări de top ajunge până peste 21,000 euro.

Ce spuneţi, are în general vreo şansă la viaţă ideea unui SUV coupe bugetar? ţie ţi-ar surâde ideea unui Arkana la un preţ cuprins între 15 şi 21 mii euro?
6
45,759
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!