Dacă e Porsche clasic, şi fără motor costă o avere! Un sfert de milion de dolari pentru acest Porsche 356!

17 Septembrie 2020, 18:24
Ilie Toma
Cât ar putea costa o maşină rară, apreciată, dar aflată într-o condiţie care necesită investiţii majore? Ba chiar fără motor? Ei bine, un american şi-a sos la vânzare Porsche-ul său din 1956 şi cere un aproape sfert de milion de dolari pe el!
Exemplarul e un Porsche 356 1500 GS Carrera, care e o versiune îmbunătăţită a primului model de serie al mărcii germane, Porsche 356. Printre aceste îmbunătăţiri se număra parbrizul curbat şi indicatoarele de direcţie poziţionate frontal, lângă faruri. Prin urmare, modelul în sine e unul foarte căutat de colecţionari.
Dar în cazul acestui exemplar, există o mare problemă. El nu are motor deloc. Propulsorul original de 101 CP lipseşte cu totul, iar motivele rămân nedivulgate. Se pare, însă, că motorul lipseşte de foarte mult timp, iar de atunci maşina fără propulsor a stat la păstrare în garajul proprietarului de azi. În total, el o deţine de peste 40 de ani!
Vestea bună e că maşina are păstrată cutia de viteze originală, cu 4 trepte.
Chiar dacă e fără motor, acest Porsche 356 are câteva elemente, care i-ar putea convinge pe colecţionari să dea banii ceruţi pe el. El a fost vopsit în original în, Lago Green Metallic, iar caroseria s-a păstrat într-o stare foarte bună, având aplicată acum pe ea un strat protector de grunt. Mai jos vedeţi cum ar trebui să arată culoarea Lago Green Metallic pe un Porsche 356.
La interior, habitaclul e într-o stare foarte uzată, cu rupturi, dar tot ce vedeţi în imagini sunt componentele cu care acest Porsche a ieşit din uzină acum 65 de ani! Aşa că întreaga planşă de bord şi indicatoarele ei sunt o adevărată capsulă a timpului.
Totuşi, maşina e departe de a fi într-o condiţie ideală. Dacă s-ar restaura, ar fi nevoie de muncă amplă şi asiduă, care ar implica şi găsirea unui motor de la un donator. Sau, dimpotrivă, această maşină ar putea fi cumpărată cu rol de a fi donator de caroserie şi componente pentru alta.
Se va găsi oare cineva să dea preţul de 237,500 dolari, cerut pe ea?
0
2,053
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!