De la Zaporojeţ la Renault: francezii vor produce în Ucraina SUV-ul Coupe Arkana

11 Septembrie 2020, 10:26
Denis Godorozea
Grupul Renault îşi consolidează prezenţa în ţările CSI şi anunţă un nou acord de cooperare. De această dată, francezii au venit în Ucraina, unde vor produce un model propriu, dar şi câteva maşini din gama Lada. Este vorba despre uzina ZAZ, faimosul constructor auto sovietic, care producea compactele Zaporojeţ.
Astfel, conform acordului de cooperare, uzina ZAZ va asambla cele mai noi modele din gama Lada, precum Vesta şi XRAY, dar şi modelul Largus, care este, în esenţă, o Dacia Logan MCV de primă generaţie. Pe lângă automobilele ruseşti, cei de la ZAZ vor produce şi primul SUV Coupe din gama Renault, modelul Arkana, care tot împarte substratul tehnic cu maşinile din portofoliul Dacia, mai exact cu SUV-ul Duster. Deocamdată, însă Arkana rămâne a fi oferit doar pe piaţa din Rusia.
Potrivit informaţiilor ditribuite în presa din Ucraina, Renault a recurs la acest parteneriat cu ZAZ din cauza interdicţiei de import de automobile din Rusia, impuse de autorităţile ucrainene la începutul acestui an. Producţia începe, însă, abia acum din cauza modernizării ample în cadrul uzinei ZAZ, concepute special pentru startul producţiei Renault şi Lada. Uzina din Ucraina a mai fost adaptată la standardul de control al calităţii Alliance Production Way, implementat de Alianţa Renault-Nissan. Pentru cei de la ZAZ producţia maşinilor franceze şi ruseşti a devenit, astfel, un colac de salvare, or producţia maşinilor a fost finalizată aici încă în 2017.
0
3,687
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!