Dedicat fanilor: Toyota a prezentat primele imagini şi detalii oficiale despre GR Super Sport, bolidul de circuit

22 Septembrie 2020, 12:48
Denis Godorozea
Cursa de 24 ore de la Le Mans din acest an nu a adus surprize — Toyota a obţinut cea de-a treia victorie consecutivă, aşa cum era de aşteptat, cu echipajul cu numărul 8. Se pare că însăşi japonezii erau încrezuţi în propria victorie, or pe lângă aceasta au mai pregătit o surpriză pentru fanii mărcii, prezentând pentru prima dată hypercar-ul de circuit, care va putea fi achiziţionat de doritorii de a se aventura pe pista de curse cu marca preferată.
Prototipul GR Super Sport a apărut în faţa publicului în primele imagini cu caroseria camuflată, într-o escapadă pe circuitul de curse. Deocamdată informaţiile despre noul model sunt extrem de limitate, dar inspiră un substrat tehnic extraordinar. Cunoaştem, astfel, şi caracteristicile sistemului de propulsie, care este unui de tip hybrid, fireşte. Hypercar-ul combină un benzinar biturbo V6 de 2.4 litri, cu sistem de injecţie directă, acompaniat de două motoare electrice alimentate de la o baterie de tip litiu-ion. Puterea cumulativă generată de sistem atinge 1,000 cai putere.
Ei bine, se pare că hypercar-ul va fi disponibil, totuşi, şi într-o versiune de stradă, pentru cei ce vor să savureze din performanţele impunătoare pe drumurile publice. Dar nu este exclusă probabilitatea că caracteristicile de performanţă se vor distinge de la o versiune la alta. În varianta de circuit GR Super Sport va putea participa la cursele Le Mans Hypercar, alături de prototipuri pregătite de Alpine, Peugeot şi Scuderia Cameron Glickenhaus. Anticipăm că şi alţi constructori se vor alătura noii clase ulterior.
0
1,028
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!