După doi ani de exploatare, poliţia din Los Angeles renunţă electromobilele BMW i3! Care este motivul?

3 Septembrie 2020, 16:13
Denis Godorozea
Acum doi ani departamentul de poliţie din Los Angeles anunţa achiziţia electromobilelor BMW i3s. Pentru noua flotă electrificată autorităţile americane au achitat atunci aproximativ 10 milioane dolari, fapt pentru care au fost supuse criticilor dure din partea societăţii. Se pare că nemulţumiri vor răsuna din nou, or poliţia a decis să renunţe în totalitate la flota de electromobile bavareze şi le-a returnat reprezentanţei oficiale BMW! Dar de ce au rămas dezamăgiţi americanii de BMW i3s?
Răspunsul este pe cât se poate de simplu: după doi ani de exploatare autorităţile au concluzionat că electromobilele cu o autonomie de 130 km nu sunt tocmai potrivite pentru serviciul poliţienesc, iar necesitatea de a reîncărca bateriile după o asemenea distanţă scurtă creează mari bătăi de cap angajaţilor din poliţie. În consecinţă, câteva electromobile nici măcar nu au fost exploatate, pe când cele ajunse în dotarea poliţiei au fost utilizate pentru călătorii scurte, chiar şi personale, dar niciodată în misiuni sau urmăriri.
Astfel, maşinile au fost returnate dealer-ului, care le-a scos ulterior în vânzare cu reduceri semnificative de preţ. Potrivit presei americane, electromobilele se vând acum la preţ de două ori mai mic decât cel iniţial, în momentul achiziţiei. Unele exemplare ajung să coste chiar şi 10,000 dolari americani, iar asta chiar dacă odometrele indică doar câteva zeci de mile iar maşinile mai beneficiază în continuare de garanţie!
0
8,760
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!