E blindat şi a fost maşina cancelarului german: acest Mercedes-Benz W140 S600 cu o istorie unică e de vânzare!

9 Septembrie 2020, 22:25
Ilie Toma
Mercedesurile S-Class din generaţia W140 sunt admirate cu ardoare. Dintre ele, versiunile S600 sunt un apogeu de vis, privite cu fascinaţie. Iar printre acestea există şi mai puţine exemplare blindate. Şi dacă nici asta nu e suficient pentru ca să vă convingeţi că maşina de care vorbim azi e un super specială, aflaţi că acest exemplar a fost în slujba guvernului german, trasportându-l pe cancelarul Helmut Kohl!
Da, acest exemplar de Mercedes-Benz S 600 Guard era vârful perfecţiunii inginereşti în acei ani, perfecţiune înţesată şi cu o protecţie balistică de top, tocmai de asta anume acest model a fost ales pentru cancelarul german în anul 1996. Iar exemplarului ăsta i s-a asigurat nivelul B7 de blindaj, adică cel mai mare printre limuzinele blindate, capabil să reziste şi exploziilor de mine!
Sub capotă e amplasat motorul obişnuit pentru versiunile S600 — un V12 de 6.0 litri, care livra 394 CP. Era o practică obişnuită pentru limuzinele blindate, ca ele să beneficieze de motorul de top, întrucât greutatea suplimentară făcea acest lucru necesar pentru a păstra performanţe bune de evadare. Maşina asta a fost produsă iniţial pentru a-l sluji pe cancelar şi a fost livrată nouă guvernului german în 1996.
Blindajul e sugerat de anvelopele mari, antiglonţ, de geamurile groase cu protecţie specifică, atunci când sunt deschide. Maşina avea şi sistem de alarmă pentru atacuri, sistem de recirculare a aerului cu rezervor de oxigen pentru protecţie împotriva atacurilor cu gaze, ba chiar şi sistem antiincendiar. Mai mult ca atât, avea şi un compartiment pentru armă, cu închidere cu lacăt, dar şi un intercom pentru comunicare operativă.
Din dotările de confort beneficiase de suspensie cu autonivelare, sistem auxiliar de încălzire, două monitoare pentru ocupanţii spate, CD-changer, telefon original Mercedes-Benz, cortine la geamuri.
Timp de doi ani cancelarul Helmut Kohl a fost transportat în ea, maşina fiind în grija serviciului său protocolar şi fiind întreţinută ca la carte. În toamna anului 1998, cancelarul a plecat din funcţie, iar maşina asta a rămas la scurt timp fără treabă, aşa că în 1999 a fost transmisă în semn de prietenie guvernului Bulgariei, unde a fost folosită ca vehicul guvernamental la ocazii foarte speciale. Din fericire şi guvernul de la Sofia a avut în continuare grijă de acest automobil la acelaşi nivel de vârf, maşina fiind deservită doar la service-ul oficial Mercedes-Benz, dar parcurgând foarte puţini kilometri, de fapt, întrucât până astăzi a adunat doar 65,000 km, toţi documentaţi de actele confirmative ale deservirilor făcute acestei maşini la comanda guvernului din Sofia.
Ca să înţelegeţi cât de corect a fost deservită, imaginaţi-vă că acest model are nevoie de anvelope blindate, de vară şi de iarnă, care pot fi comandate doar prin service-urile oficiale Mercedes-Benz şi vin cu inscripţia Mercedes gepanzert. Păi iată, acest exemplar este scos acum la vânzare la cu încă 3 seturi de jante cu anvelope blindate — două seturi de vară, adică 8 anvelope, şi încă un set de iarnă, adică încă 4 jante şi 4 anvelope. Preţul de achiziţie a acestor 12 anvelope noi şi 12 jante a fost de 64,000 euro! Doar roţile! Şi aceşti bani au fost plătiţi, pentru că era un vehicul guvernamental blindat şi standardele cereau să se echipeze corespunzător!
Şi acum imaginaţi-vă că având toată istoria asta formidabilă şi unică în spate, acest Mercedes-Benz S 600 Guard W140 a fost scos acum la vânzare în Bulgaria, având doar 65,000 km documentaţi cu stricteţe! Un vehicul absolut unic în lume! Cât credeţi că poate costa această piesă după care cu siguranţă vor alerga acum colecţionarii din toată lumea? Ghiciţi înainte de a face scoll mai jos?
Ei bine, preţul cerut e de doar 60,000 euro. Dar e un preţ strict, nenegociabil cu nici măcar un cent. Şi sincer, nu credem că se va ajunge la negocieri, ci mai degrabă de aici încolo se va startul unei curse contra cronometru între colecţionari, cine ajunge primul la Sofia să o ia!
0
37,125
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!