Elon Musk promite să lanseze un electromobil mai accesibil decât Nissan Leaf

23 Septembrie 2020, 15:47
Denis Godorozea
Elon Musk a ieşit din nou pe scenă unde a făcut câteva promisiuni incendiare. Nu am mers să verificăm preţul acţiunilor pe piaţa bursieră al companiei Tesla, dar presupunem că după asemenea declaraţii preţul s-a şi mărit un pic. Printre altele, fondatorul constructorului american de electromobile a promis lansarea unui model nou în 2-3 ani, unul mai accesibil decât Nissan Leaf!
Cel mai important anunţ pentru cei ce abia analizează posiblitatea achiziţionării unui electromobil, dar renunţă la idee din cauza preţurilor mult prea usturătoare, chiar şi pentru cea mai accesibilă Tesla Model 3, este apariţia unui model absolut nou, până la sfârşitul anului 2023, preţul de pornire al căruia în SUA să fie de 25,000 dolari, sau aproximativ 21,000 euro.
Asta înseamnă că noua maşina va fi mai accesibilă decât un Nissan Leaf. Mai mult de atât, Musk promite că acest model va fi unul complet autonom! Din nefericire, la moment nu sunt oferite careva date despre substratul tehnic şi nici măcar despre aspectul exterior al maşinii. Şi totuşi, Musk a relatat niţel despre bateriile ce vor sta la baza electromobilului, dar şi celorlalte modele din gama Tesla în viitor.

Este vorba despre o baterie de generaţie nouă, sau mai exact despre o nouă celulă pentru baterii, cu dimensiuni de 80 şi respectiv 46 mm. Astfel, bateria va avea dimensiuni mai compacte decât cele existente, dar o densitate de energie, conform promisiunilor, de 5 ori mai mare! Deocamdată miliardarul nu a oferit detalii mai exacte, însă, despre bateria respectivă.
În baza acestor date, Tesla aniticpează că autonomia electromobilelor echipate cu acest tip de baterii va fi mai mare cu aproximativ 16%, puterea de încărcare va creşte simţitor, iar tehnologia va fi simţitor mai accesibilă decât cele existente. Astfel va putea fi atins scopul lansării comerciale a nului electromobil cu preţ de pornire de 25,000 dolari.
0
571
COMENTARII (1)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 23 Septembrie 2020 - 21:43
de fapt pretul actiunilor a scazut cu vreo 7-8%. Alte surse media au punctat ca doi ani in urma Musk a promis ca o masina de $+25000 va aparea peste trei ani. Le fel, dupa unele declaratii de mai devreme a lui Musk, Los Angeles ar fi trebuit sa fie deja impinzit de robotaxi-uri Tesla. Recunosc revolutia adusa de Musk dar promisiunile lui trebuie luate cu putin scpeticism
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!