Gama Renault Megane va fi suplinită cu un SUV! Kadjar ar urma să fie pensionat?

24 Septembrie 2020, 16:19
Denis Godorozea
Renault este în căutarea unor soluţii de a reduce cheltuielile dar totodată să creeze o gamă actualizată de modele, care să răspundă cererii evoluate pe piaţa auto contemporană. După cum ştim, tot mai mulţi automobilişti sunt în căutarea SUV-urilor, iar astfel constructorii aleg adesea să elimine până şi modelele iconice din gamă în favoarea unor SUV-uri noi. Este şi cazul lui Megane, însă francezii analizează posibilitatea diversificării familiei modelului compact, nu şi excluderea hatch-ului sau break-ului din ecuaţie.
Potrivit surselor europene, cu referire la angajaţii companiei, o propunere în acest sens a venit chiar din partea proaspătului CEO Renault, Luca de Meo. De altfel, noul conducător al companiei a anunţat anterior, că planifică în noua postură să reducă gama de modele, dar să crească vânzările cu aproximativ o treime. Scopul poate fi atins, în mare parte, prin diversificarea ofertei în segmentul SUV-urilor.
Megane este un model aproape iconic în gama Renault, unul dintre cele mai renumite şi solicitate. Astfel, francezii ar putea recurge la reţeta încercată de sud-coreenii de la KIA cu compacta lor Ceed, din care a derivat modelul XCeed. Astfel, ar fi vorba nu doar de apariţia unui hatch sau break cu decor din plastic şi ampatament mărit, dar un adevărat model nou, pe baza Megane, care să beneficieze de un indice separat de genul Megane Cross, care să se distingă de celelalte modele din familie cu elemente de design originale.
Fireşte, maşina va prelua în întregime motorizările standard disponibile pe hatch, break şi sedan. Deocamdată, însă, propunerea nu a fost comentată oficial pentru presă, astfel nu se cunosc nici măcar termenii orientativi de apariţie. Cert este că Megane a trecut printr-un facelift de mijloc de carieră acum câteva luni, iar asta înseamnă că generaţia actuală se va mai menţine pe linia de producţie timp de încă 2-3 ani. Astfel, cel mai probabil un SUV Megane îşi va face apariţia în gama viitoarei generaţii, deci după 2022.
0
3,238
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!