Geely va produce în Belarus un SUV coupe construit pe platforma Volvo!

10 Septembrie 2020, 09:37
Denis Godorozea
Constructorul auto chinezesc de mai mulţi ani are o uzină în Belarus, numită BelGee. Până în prezent acea uzină a produs mai multe modele, inclusiv SUV-ul Atlas, adresat în special pieţelor din Belarus, Rusia şi CSI, iar acum chinezii planifică să înceapă asamblarea altor două modele, printre care şi SUV-ul coupe stilat FY11/Tugella, care are la bază platforma lui Volvo XC40, dar şi motoarele crossover-ului suedez.
Geely GS

Pe lângă SUV-ul coupe, chinezii planifică lansarea în producţia de serie la uzina belarusă a modelului Geely GS, un cross-hatch cu ampatament mărit şi decor specific acestui segment de maşini. Astfel, cele două modele se vor alătura pe linia de asamblare modelelor Atlas, Coolray şi Emgrand X7. Deocamdată nu a fost specificată o dată exactă pentru startul producţiei, însă în actul oficial se menţionează că pentru început este prevăzută asamblarea doar a câte 100 exemplare GS şi FY11. Dar presa locală precizează, că aceeaşi procedură a avut loc în cazul celorlalte modele, care în prezent se asamblează în serie la BelGee.
Geely FY11/Tugella

Geely GS este un cross-hatch de dimensiuni compacte, un jucător al segmentului B, construit pe o platformă chinezească. Maşina are sub capotă un benzinar de 1.8 litri, cu 133 CP la activ, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte fie la una robotizată. Mai curios este SUV-ul cu siluetă coupe FY11, care pe anumite pieţe va fi comercializat cu denumirea Tugella.
Geely FY11/Tugella

Acesta se va duela pe piaţă cu modele precum Renault Arkana, oferind, însă, un nivel de echipare şi tehnologii simţitor mai avansat, or acest model a preluat platforma CMA de la Volvo XC40, dar şi gama de motorizări turbo de 2.0 litri, cu o putere cuprinsă între 199 şi 237 CP. Motorul se cuplează exclusiv la cutia automată cu 8 rapoarte Aisin, şi poate avea tracţiune integrală, oferită opţional.
0
2,711
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!