INSP a emis şoferilor din Moldova aproape câte 1,000 de amenzi pe zi în cele 5 zile libere de la sfârşitul lui august

1 Septembrie 2020, 10:26
Redacţia PiataAuto.md
Din 27 până în 31 august bugetarii din Moldova au avut o mini-vacanţă, iar INSP tocmai a publicat noi cifre alarmante despre numărul încălcărilor depistate în aceste 5 zile şi numărul amenzilor înmânate şoferilor.
Astfel, în cele 5 zile au fost în total sancţionaţi 4,200 de şoferi pe teritoriul ţării, aproape câte 1,000 pe zi! Dacă separăm cifrele în tipuri de încălcări, cifrele par şi mai alarmante.

Peste 80 de şoferi au fost depistaţi în stare de ebrietate în aceste 5 zile pe teritoriul ţării! Optzeci de şoferi pe care poliţiştii i-au prins, în numai cinci zile! Se pare că unii şoferi nu prind la minte nici în lumina atâtor accidente grave produse la beţie în ultima perioadă.

Alte peste 2,000 de încălcări au ţinut de regimul de viteză, iar 253 de şoferi nu aveau cuplată centura de siguranţă! Deci două sute cincizeci şi trei de şoferi au fost prinşi că nu-şi cuplează măcar elementara centură de siguranţă — ce să mai vorbim de viteză sau alte încălcări...
Totodată 602 şoferi au avut nereguli la documentele de înmatriculare sau revizie tehnică a vehiculelor! Alţi 236 n-au respectat regulile de oferire a priorităţii pietonilor sau altor automobile din trafic.

Sunt cifre uriaşe, care arată cât de gravă e situaţia în Moldova la capitolul responsabilitate a şoferilor faţă de siguranţă în trafic, şi se pare că la nivel de ţară cifrele sunt cu mult mai alarmante decât cele din capitală sau oraşele mai mari.
0
888
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!