Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Lada, ca în Mercedes. O companie rusească a creat cadrane digitale de bord pentru Lada Vesta, în stil de Mercedes

9 Septembrie 2020 - 11:14
Ilie Toma
Compania rusească CMGAISD, specializată în creare de sisteme multimedia mai avansate pentru modele bugetare, a anunţat lansarea unei soluţii foarte interesante pentru modelul Lada Vesta: cadrane de bord digitale, în locul celor analogice şi anoste.
Cadranele constituie, de fapt, un display dreptunghiular, mare, de marcă Sharp, cu o rezoluţie de 1280x480, conectat la un bloc de procesare şi ventilare. Acest bloc integral se montează în locul cadranelor obişnuite din spate volanului, încadrându-se în spatele polimetului planşei, astfel încât rezultatul final, arată foarte organic, de parcă ar fi vorba de o soluţie de uzină. Trebuie să recunoaştem, deci, că cei care au creat această soluţie sunt cât se poate de ingenioşi şi pricepuţi.
Noul bloc se conectează prin acelaşi conector cu maşina ca şi planşa normală, iar asta permite ca noile cadrane de bord să aibă din start toate funcţionalităţile normale, indicând viteza, turaţiile motorului, nivelul de combustibil în rezervor şi toate celelalte informaţii normale furnizate de calculatorul de bord. Mai mult ca atât, designul grafic al acestor cadrane e realizat în stilul ultimelor modele Mercedes-Benz, iar astfel cei care îşi vor instala asemenea cadrane digitale au toate şansele să se simtă ca în Mercedes-Benz la volan, cel puţin din punct de vedere al designului digital din faţa lor. Anterior aceeaşi companie a mai creat un produs similar pentru alt model Lada, dar cu design grafic în stil de Porsche.

Preţul unor asemenea cadrane e de 35,000 ruble, ceea ce ar echivala cu aproape 400 euro, iar produsul vine la pachet cu întreg kit-ul de instalare pe maşină şi promisiunea că întreaga operaţiune de schimbare poate fi făcută şi individual, în timp de vreo 20 de minute.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter