Infiniti îşi pierde identitatea? Aşa vor arăta viitoarele modele din gama brandului premium Nissan

25 Septembrie 2020, 09:09
Denis Godorozea
Infiniti prezintă un concept menit să pună bazele noului stil corporativ al mărcii. Din nou. După mai mulţi ani de metamorfoze stilistice, brandul premium japonez încă mai este în căutarea unui limbaj stilistic distinctiv, dar noua încercare nu pare a fi la fel de spectaculoasă, precum cele precedente. Acesta este Infiniti QX60 Monograph, concept ce prefaţează viitorul SUV de serie QX60. Dar nu şi-a pierdut Infiniti identitatea în această nouă încercare?
Nu încercăm să facem haz pe seama acestui nou concept, nici să-l criticăm prea dur, ba vă invităm să vă expuneţi părerea despre noul limbaj stilistic în comentarii. Dar până atunci, haideţi să recapitulăm încercările mai recente de modificare a designului în cadrul Infiniti. Mai exact facem referire la conceptele Qs Inspiration şi QX Inspiration, create de echipa fostului desginer-şef BMW, Karim Habib, care a condus divizia de design al constructorului premium japonez, unde a avut frâu liber şi misiunea de a crea imaginea viitoarelor modele Infiniti, care să aducă revoluţie, care să transforme brandul în unul competitiv. Acele modele surprindeau cu un design îndrăzneţ, dar evolutiv, având tangenţe cu gama actuală de modele de serie. Pe fundalul lor, noul QX60 Monograph pare a fi un SUV lipsit de identitate, nu (bine, cu excepţia grilei specifice)? Un model ce ar putea fi atribuit oricărui alt constructor, doar schimbându-i emblema.
Noul concept nu este la fel de futurist, fireşte, pentru că este un prototip apropiat de varianta de serie QX60, care se va distinge doar prin câteva mici detalii în design de acest concept. Dar de ce s-a renunţat la viziunile proaspete aduse de Habib? Doar pentru că designerul a părăsit compania? Mai mult de atât, Monograph nu aduce careva picanterii tehnice, or japonezii nici nu au relatat despre "umplutura" tehnică a acestui nou produs, sugerând să savurăm doar din designul... exterior! Interiorul nu a fost dezvăluit.
Ei bine, totuşi conceptul aduce câteva detalii referitor la viitorul modelului. Acesta va evolua în scurt timp într-un SUV de serie, noua generaţie QX60, care va fi un SUV cu 3 rânduri de scaune, creat în special pentru piaţa americană. Presa de peste ocean anticipează că QX60 de generaţie nouă va păstra o parte din substratul tehnic al predecesorului şi va menţine chiar şi benzinarul V6, aspirat natural şi cuplat la o cutie cu variaţie continuă. În gamă vor fi prezente şi unităţi turbo pe benzină, de 2.0 litri, preluate de la Infiniti QX50. Deci, şi revoluţia electrică, aparent, tot se amână.
0
1,779
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!