Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

La doar câteva zile de la lansarea Enyaq, Skoda pensionează primul electromobil din gamă

8 Septembrie 2020 - 16:24
Denis Godorozea
Nici nu a reuşit Enyaq, primul SUV electric din gama Skoda să ajungă pe linia de producţie, cehii anunţă eliminarea definitivă din gamă a celui mai compact model electric, de fapt primul electromobil al constructorului din Mlada Boleslav. După cum aţi şi intuit deja, probabil, este vorba despre hatch-ul urban Citigo.
Versiunea electrică a lui Citigo, numită iV a fost lansată abia un an în urmă, iar acum cariera maşinii ajunge la sfârşit. De altfel, cehii elimină din gamă întreaga familie Citigo, inclusiv versiunile propulsate de motoare termice. Oficialii companiei sunt rezervaţi în ceea ce ţine de viitorul Skoda în segmentul ultra-compact, dar răspund ferm că Citigo nu va avea un succesor direct. Cel puţin în următorii ani.
Cel mai probabil, cehii urmăresc reducerea costurilor şi redirecţionarea investiţiilor spre dezvoltarea modelelor mai mari din gamă, precum Fabia, Scala, Octavia, Superb, dar şi SUV-urile Kodiaq, Karoq şi Kamiq. Un eventual model ultra-compact şi-ar putea face din nou apariţia în gamă, însă coform oficialilor doar în cazul în care va fi elaborată o versiune nouă a platformei MEB pentru asemenea modele.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter