Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Legenda suedeză Volvo P1800 revine într-un format nou! Ce surprize au pregătit cei de la Cyan Racing?

3 Septembrie 2020 - 10:56
Denis Godorozea
Prototipurile de teste ale noului Volvo P1800 au fost surprinse anterior pe drumurile publice — proiectul a intrigat atunci fanii mărcii suedeze, or P1800 este o adevărată legendă suedeză. Noi anticipam că proiectul aparţine companiei Cyan Racing, ce cooperează de mai mulţi ani cu Volvo, iar acum echipa prezintă oficial noua lor creaţie.
Coupe-ul original s-a menţinut pe linia de producţie Volvo timp de 12 ani, între 1961 şi 1973, cu diverse interpretări şi versiuni. Acum, după o pauză de peste jumătate de secol, coupe-ul vine cu designul său clasic, dar într-un format absolut nou. Contrar aşteptărilor, creaţia celor de la Cyan Racing nu are un substrat tehnic electric, însă poate uimi cu ingineria preluată direct din sporturile cu motor.
Comparativ cu maşina originală, acest coupe are arcuri laterale mai mari, pentru a face loc jantelor de 18 ţoli ce ascund un sistem de frânare performant, cu discuri de 362 mm în faţă şi de 330 mm la posterior. Designerii au modificat uşor barele de protecţie şi mici elemente exterioare, însă per general noul model ar putea fu uşor confundat în trafic cu sportiva originală. Inginerii au creat, însă, o caroserie nouă din aliaje uşoare, astfel încât greutatea proprie a maşinii nu atinge nici măcar o tonă.
Bineînţeles, tehnic noul Volvo P1800 pregătit de Cyan Racing este complet diferit. Sportiva are sub capotă un benzinar de 2.0 litri, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 420 CP şu 455 Nm. Motorul a fost preluat de la sedanul de curse Volvo S60 TC1, care tot a fost pregătit cu câţiva ani în urmă de Cyan Racing pe baza celei de-a doua generaţie a sedanului. Motorul se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte livrată de Holinger, ce transmite cuplul exclusiv pe puntea spate. Suspensia a fost complet modificată de specialiştii Cyan Racing pentru a răspunde provocărilor în condiţii de circuit la viteze maxime.
Firea sportcarurilor clasice a fost, însă, păstrată nu doar prin aspectul exterior al maşinii, dar şi prin lipsa totală de tot felul de sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer — acest Volvo P1800 nu are nici măcar un sistem ABS! Din nefericire, cei de la Cyan nu au dezvăluit caracteristicile dinamice, dar zicem noi că performanţele motorului de 2.0 litri sunt suficiente pentru a propulsa maşina de 990 kg asemenea unui coupe Porsche!
Cyan Racing anunţă că acest Volvo P1800 va putea fi cumpărat, însă nu au anunţat câte unităţi planifică să producă. Fanii modelului vor avea să scoată bani grei din buzunar, or preţul orientativ pentru un exemplar va constitui aproximativ jumătate de milion de euro conform informaţiilor preliminare!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter