Motocicleta electrică de serie este aici şi e superbă: Harley Davidson LiveWire

17 Septembrie 2020, 12:46
Ilie Toma
Probabil unii dintre voi aţi ajuns să vă întrebaţi vreodată de ce se tot lansează maşini 100% electrice, dar despre motociclete electrice nu se aude nimic? Ei bine, adevărul e că Harley Davidson a anunţat mai mult timp în urmă că pregăteşte una, dar acum modelul 100% electric a ajuns în sfârşit să fie lansat în versiunea de serie, cu caracteristici clare şi preţ. Şi, mai mult ca atât, imediat ce a fost lansat s-a pornit la bătut recorduri!
Aşadar, cum stă treaba cu un Harley Davidson 100% electric, totuşi? Ce îl propulsează? Ce a mai rămas din senzaţiile legendare ale unui Harley? Cât o fi autonomia, dacă totuşi vorbim de un model electric? Cât durează încărcarea?
Ei bine, propulsia e asigurată de un electromotor Revelation, care livrează 105 CP şi 117 Nm, iar fiind vorba de un motor electric, cuplul maxim e disponibil instantaneu. Tocmai forţa imensă şi imediată i-a făcut pe primii pasionaţi car au apucat să pună mâna pe noua motocicletă electrică să bată recorduri la 1/4 milă cu ea. LiveWire a parcurs distanţa de 402 metri cu start de pe loc în 11.156 secunde, atingând la linia de final viteza de 179.59 km/h.
Acceleraţia de la 0 la 100 km/h e şi mai impresionată. În mâinile unui motociclist experimentat, noua Harley Davidson LiveWire atinge suta în numai 3.0 secunde! Iar asta e o cifră aflată la limita între supercar-uri şi hipercar-uri!
Motocicleta vine cu suspensie ajustabilă în rigiditate şi are şi o poziţie de condus foarte agresivă. Şi, bineînţeles, şi în materie de design noua LiveWire arată superb!
Bateria e poziţionată pe mijloc, cât mai jos posibil. Ea are o capacitate de 15.5 kWh şi promite o autonomie urbană de 235 km sau una combinată cu autostradă de 152 km. Greutatea totală nu e inadmisibil de mare, situându-se imediat sub 250 kg.
Încărcarea poate fi făcută la o priză AC standard sau publică, prin port Type 1 în SUA şi ulterior Type 2 în Europa, dar această metodă de încărcare e destul de lentă, putând lua peste 8 ore la Type 1. Există şi posibilitate de încărcare DC fast charge, însă, când plinul complet durează 1 oră, iar de la 0 la 80% bateria se încarcă în 40 minute.
Şi acum, preţul. În SUA ea începe de la sub 30,000 dolari, iar cei care o cumpără mai pot primi subsidiere de 2,500 dolari de la stat pentru achiziţia unui vehicul electric.

Deci, ce părere aveţi, are şansă la viaţă acest nou Harley Davidson electric?
0
3,352
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!