Noua capodoperă a designerilor italieni: Touring Superleggera Aero 3 este un Ferrari inspirat din trecut

22 Septembrie 2020, 09:09
Denis Godorozea
Şcoala de design auto italiană este extrem de apreciată în rândul pasionaţilor auto, or până şi cei mai renumiţi constructori din diverse ţări ale lumii au apelat în trecut, dar şi în prezent, la operele create de mâinile şi spiritul italienilor. Noul Touring Superleggera Aero 3 este un proiect pur italian, care vine să reconfirme iscusinţa designerilor în materie de stil.
Potrivit autorilor proiectului, Aero 3 se inspiră de la cele mai faimoase modele Ferrari din secolul trecut, cu linii de design adaptate la industria auto modernă, dar şi soluţii ochite din alte ramuri ale industriei. Maşina asta inspiră stil cu fiecare părticică a caroseriei, în special prin posteriorul său, cu un eleron amplasat transversial, parcă inspirat de la iahturile de milioane. De altfel, şi preţul unui singur exemplar Aero 3 este pe măsură, iar tirajul va fi foarte limitat, or avem aici o creaţie super exclusivă.
Atelierul Touring Superleggera din Milano are un portofoliu irezistibil, iar printre cele mai renumite creaţii ale designerilor de aici se numără şi Alfa Romeo Disco Volante. De altfel, se pare că acest proiect a şi influenţat niţel proaspătul Aero 3, de la care a fost preluată şi nuanţa caroseriei — Stratosphere Red. Tehnic, însă, maşina asta se bazează pe supercar-ul Ferrari F12 Berlinetta.
Dar nu doar stilul este cartea de vizită a lui Aero 3, ci şi performanţele şi spiritul sportiv. Maşina optează pe unitatea V12, aspirată natural, capabilă să dezvolte 730 CP şi 689 Nm, acesta fiind unul dintre cele mai performante benzinare aspirate din industrie. Motorul se cuplează la o cutie secvenţială cu 7 rapoarte, iar schimbarea treptelor are loc prin intermediul padelelor din spatele volanului.
În această ipostază, Aero 3 poate atinge o viteză maximă impunătoare de 339 km/h, iar repriza 0-100 km/h are loc în doar 3.1 secunde. Aceste cifre sunt atinse inclusiv graţie elementelor exterioare aerodinamice, dar şi greutăţii de 1,640 kg, sau cu 150 kg mai puţin decât cântăreşte la gol un F12 Berlinetta.
Pe lângă cele menţionate, cei de la Touring Superleggera sugerează că viitorii cumpărători vor putea personaliza maşina, cel puţin pe interior, după bunul plac, dar prototipul din imagini combină aici tapiseria din piele şi Alcantara, combinate cu inserţii de calitate din fibră de carbon şi aluminiu. Nuanţele interioare combină culoarea de roşu, precum elementele caroseriei, cu o nuanţă de negru, dar cel mai probabil vor fi disponibile şi alte culori.
Preţul nu a fost anunţat, or poate varia în funcţie de preferinţele cumpărătorului, cert este că va fi de câteva sute de mii de euro, cel puţin. Italienii planifică să producă doar 15 unităţi Aero 3, deci viitorii posesori vor beneficia de un model super exclusiv. Producţia unei singure unităţi are loc în aproximativ cinci mii de ore.
0
1,372
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!