O nouă alianţă în industria auto: Honda şi General Motors îşi vor uni forţele

4 Septembrie 2020, 09:32
Denis Godorozea
O nouă alianţă este pe cale să se formeze în industria auto — Honda şi General Motors planifică să avanseze în relaţiile lor de cooperare, care au început acum peste 7 ani cu ideea creării sistemelor de propulsie electrice cu pile de hidrogen. Deocamdată Japonezii şi americanii nu au oferit prea multe detalii despre afacerea pe care abia o planifică, însă în viitorul apropiat noua alianţă va avea şi o denumire proprie.
Potrivit informaţiilor distribuite de presa americană, Honda şi GM vor să-şi intensifice relaţiile de cooperare în primul rând pe pieţele continentului nord-american, dar vor ţine cont de interesele ambelor părţi pe pieţele globale. În special, în cadrul Alianţei cele două concerne vor dezvolta în comun platforme noi pentru viitoarele automobile, unităţi de propulsie clasice pe benzină şi motorină şi, bineînţeles, sisteme electrificate, micro-hibride, hibride încărcate la priză, electrice şi cu pile de hidrogen. Astfel se planifică reducerea costurilor şi timpului de dezvoltare.
Honda şi GM sunt încă la etapa negocierilor, urmând să elaboreze un plan finit de cooperare, avantajos pentru ambele părţi. Dezvoltarea comună a platformelor şi altor sisteme de propulsie afară de cele cu pile de hidrogen va demara din 2021. Voi ce părere aveţi, prieteni, despre această nouă alianţă în industria auto?
0
2,482
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!