Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

O nouă copie chinezească: de această dată Foton se inspiră de la Ford F-150

30 Septembrie 2020 - 16:13
Denis Godorozea
În aceste zile în China se desfăşoară Salonul Auto de la Beijing, expoziţia internaţională amânată la începutul acestui an, unde predominant constructorii locali prezintă noile modele din gamă adresate, de regulă, pieţei interne. Cu mare tam-tam cei de la Foton au promis să lanseze două modele absolut noi, offroader-e veritabile create după standarde mondiale. Însă la expoziţie a ajuns un singur model, iar unica ce îl leagă de industria auto mondială este designul copiat cu obrăznicie de la Ford F-150.
În anunţurile sale de acum câteva luni Foton şi-a numit creaţia General, sugerând lansarea unui pick-up de top, dar în esenţă este vorba despre un model nou, creat pe baza pick-up-ului existent Tunland. Denumirea comercială este, astfel, Tunland G9, iar numele General rămâne a fi utilizat doar în campaniile de promovare. Tehnic Generalul tot nu aduce prea multe noutăţi.
Designul este absolut nou pentru Foton, dar care provoacă o senzaţie puternică de deja vu, or partea frontală repetă în totalitate fascia lui Ford F-150, cu forma farurilor şi grilei frontale. La posterior, dimpotrivă, General este diferit de Ford, dar aici trezeşte asemănări cu Nissan Navara sau chiar cu Mercedes-Benz X-Class.
Noul model are la bază pick-up-ul Tunland F9, prezentat un an mai devreme, o platformă cu cadru dur şi o gamă formată din doar două propulsoare, aparent cam prea mici pentru un model de aşa dimensiuni. Mai mult de atât, de la F9 noul G9 a preluat în întregime suspensia şi interiorul, cu mici actualizări. Aşadar, sub capota Generalului se poate adăposti un benzinar turbo de 2.0 litri, cu 238 CP la activ, şi un motor turbodiesel cu aceeaşi capacitate cilindrică, ce livrează 163 CP. Ulterior chinezii promit să lanseze un motor mai potrivit pentru pick-up, turbodiesel de 2.5 litri, dar nu oferă informaţii exacte despre caracteristicile acestuia.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter