O nouă marcă de motociclete îşi face apariţia în Marea Britanie, iar acesta e primul model: Langen Two Stroke

18 Septembrie 2020, 13:43
Ilie Toma
Ce poate fi mai plăcut pentru urechea unui pasionat de motociclete şi spirit adevărat de condus decât auzul unei veşti că în lumea noastră se mai lansează o nouă marcă de motociclete? Mai mult ca atât, noul brand se lansează în Marea Britanie, patria multor mărci apreciate cândva. Iar partea cea mai incitantă e că primul model al noului producător e o combinaţie superbă de stil old-school şi inginerie îndrăzneaţă!
Noului producător de motociclete în spune Langen. ţineţi minte acest nume, pentru că s-ar putea să aibă o notorietate tot mai mare în viitor. Iar prima motocicletă e Langen Two Stroke, numită uite aşa, simplu, după tipul motorului, care o va pune în mişcare!
Ce motor e, deci, dacă îi defineşte în întregime caracterul? Ei bine, e un motor în doi timpi, evident, după cum sugerează şi denumirea, cu 2 cilindri, poziţionaţi în formă de V, cu o cilindree de 250 cm cubi. E creat şi produs de Vins, situată în Maranello, compania în care talentul ingineresc vine de la foşti motorişti de la Ferrari. Şi tocmai de asta, motorul V2 de care vorbim azi poate fi turat până la 14,500 rpm! Abia acolo începe linia roşie!
Motorul dezvoltă 76 CP şi 45 Nm şi dispune de o combinaţie de injecţie de combustibil, injecţie de ulei controlat electronic, dar şi valve din fibră de carbon, fiind în esenţă conceput ca o construcţie simplificată, dar uşoară şi performantă. Tocmai de asta, motocicleta cu tot cu motor a ajuns să cântărească doar 114 kg, ceea ce înseamnă peste 670 CP per tonă — un raport mai bun decât multe supercar-uri notorii de azi!
Despre design nu vă spunem prea multe, doar că e creat de Chris Ratclife, designer cu experienţă în lumea motocicletelor şi tot el fondatorul companiei Langen. Noi zicem că motocicleta arată de-a dreptul superb, dar vrem să ne spuneţi şi părerea voastră!
Totuşi, Langen Two Stroke va însemna o producţie de serie mică, limitată iniţial la doar 100 de unităţi. Preţul ei începe de la 28,000 lire sterline fără taxe, achitate direct producătorului britanic.
0
1,637
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!