Oficial: acesta este cel mai rapid Peugeot de serie! Noul 508 Sport Engineered

25 Septembrie 2020, 13:14
Denis Godorozea
Peugeot a decis să se lanseze în segmentul maşinilor de performanţă, iar o primă încercare în acest sens este nava amiral 508 de generaţie nouă. Maşina asta a simţit metamorfoze spectaculoase cu schimbul de generaţii, căpătând un caracter mai dinamic şi un stil mult mai atractiv, decât anterior. Acum francezii vor să accentueze renaşterea propriei nave amiral cu o versiune de performanţă, numită Sport Engineered, care anterior debuta în formă de prototip.
Şi se pare că francezii au început-o "cu dreptul", or după exemplul altor constructori, a dispus crearea diviziei de performanţă, ce poartă denumirea Peugeot Sport Engineered, iar prima creaţie a specialiştilor noii divizii este nava amiral 508. Indubitabil, nava amiral franceză are un aspect exterior simţitor mai agresiv decât predecesorii, iar astfel modificările stilistice ale versiunii Sport Engineered se rezumă la bare de protecţie noi, cu incizii de aer mai mari şi tot soiul de splitter-e şi difuzoare integrate. Conform reţetelor, sportiva va propune nuanţe noi de caroserie şi o colecţie revizuită de jante don aliaj, de dimensiuni mai mari. Mai captivantă este partea tehnică.
Cel mai performant Peugeot optează pentru benzinarul turbo de 1.6 litri, din seria PureTech, cu 4 cilindri. Motorul integrează şi un generator starter, precum modelele de tip micro-hibrid, şi se cuplează la o cutie automată cu 8 trepte. Dar surprizele abia urmează. Cutia automată integrează un motor electric de 110 CP şi 320 Nm, iar pe puntea spate se regăseşte un al doilea motor electric, cu 113 CP şi 166 Nm la activ. Cumulativ sistemul plug-in hybrid dezvoltă 360 CP şi 520 Nm. Un pic mai puţin decât se anunţa pentru concept anterior, dar surprinzător de mult pentru un Peugeot de serie, nu?
În regimul de condus Sport acest Peugeot poate accelera până la 100 km/h în 5.2 secunde, având o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Totodată, graţie sistemului electrificat, 508 Sport Engineered este şi un model eficient, fiind capabil să parcurgă până la 42 km în regim pur electric. Fără a include motorul termic sedanul poate rula cu cel mult 140 km/h.
Pe lângă sistemul de propulsie, francezii au echipat hibrida de performanţă cu o suspensie nouă cu amortizoare adaptive. Sistemul de frânare este unul nou, cu discuri de 380 mm pe puntea faţă. Francezii anunţă şi o gardă la sol micşorată, dar nu specifică date exacte în acest sens.
Lansarea comercială pe continentul european va avea loc în luna octombrie a acestui an. Mai aproape de debut vor fi anunţate preţurile, dar voci apropiate companiei sugerează că 508 Sport Engineered va porni de la aproximativ 65,000 euro pe principalele pieţe europene. Ulterior divizia Sport Engineered planifică să lanseze versiuni de performanţă pentru celelalte modele din gamă, iar presa occidentală anticipează lansarea unui coupe original, cu design retro.
0
2,182
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!