Poliţia s-a apucat de verificat şi avertizat conducătorii căruţelor şi ai motocultoarelor

18 Septembrie 2020, 10:29
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova şi-a focusat atenţia în aceste zile spre cei care conduc căruţe şi motocultoare. Cel mai probabil, această activitate a poliţiei a fost impulsionată şi de accidentul grav produs acum trei săptămâni, când o căruţă neiluminată a fost lovită noaptea de un automobil, iar în căruţă se aflau o mamă în stare de ebrietate şi cei patru copii ai săi. Un alt motiv este sezonul de culegere a roadelor în sate, când se atestă o mai mare activitate pe trasee a acestor vehicule.
Astfel, poliţia aminteşte că aceşti conducători au de asemenea interzis de la manevrarea vehiculelor lor dacă au consumat alcool. Aceştiat trebuie să poarte veste reflectorizante pentru a fi vizibili, mai ales pe timp de noapte, iar vehiculele trebuie să fie echipate cu elemente de iluminare. E interzis ca aceştia să transporte pasageri, mai ales minori, pe încărcătură sau în picioare, iar cât priveşte încărcăturile, poliţia îi avertizează pe conducători să nu încarce obiecte ce depăşesc cu mult dimensiunile vehiculului. Bineînţeles, încărcătura ar trebui fixată corespunzător.
Iar în mod ideal, conducătorii acestor vehicule ar trebui să verifice la fiecare 6 secunde prezenţa altor vehicule în jur şi să se asigure că sunt văzuţi.
0
2,271
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!