Premieră: Rolls-Royce Ghost de generaţie nouă, acum mai aproape de limuzina de top Phantom

1 Septembrie 2020, 17:28
Denis Godorozea
Rolls-Royce prezintă primele imagini şi informaţii despre noua generaţie Ghost — limuzina se lansează cu design actualizat, dar minimalist şi opulent. De altfel, o bună parte din pasionaţii auto vor putea uşor confunda limuzinele Ghost şi Phantom în trafic, şi iată de ce. Cu schimbul de generaţii Ghost-ul devine şi mai exclusivist. Dacă predecesorul a avut la bază platforma celor de la BMW, noua limuzină a preluat substratul tehnic în întregime de la primul SUV din istoria Rolls-Royce — Cullinan, platformă comună cu Phantom. Deci, Ghost e mai aproape de nava amiral Phantom ca niciodată!
Tehnic Ghost a avansat mult, însă, astfel încât fiecare liră în plus la preţul de pornire a limuzinei să fie motivată. Ghost are acum o suspensie sofisticată, ce combină un ansamblu de 3 sisteme adaptive, care pregătesc din timp suspensia pentru denivelarea din cale, dar şi adaptează cutia de viteze în conformitate cu datele recepţionate prin sistemul de navigaţie.
La interior britanicii au păstrat acel stil distinctiv, caracteristic Rolls-urilor de decenii, însă toate aceste suprafeţe moi şi inserţii de lux ascund un substrat tehnic de ultimă generaţie. Ghost are incluse standard cele mai avansate sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şofer din portofoliul britanicilor şi bavarezilor. Plăcerea acustică este creată de izolarea fonică de excepţie, dar şi sistemul audio de 1,300 watt, prezentat de 18 difuzoare.
Acum nu doar pasagerii din spate se vor simţi alintaţi de uşa deschisă în faţă de un angajat, ci chiar şi angajaţii, or portierele sunt deschise automatizat de un mecanism electric, odată ce sunt acţionate mânerele. Limuzina va avea grijă ca cei de la bord să inspire cel mai pur aer graţie sistemului inovator Micro Environment Purification System. Plafonul stelar este caracteristic Rolls-urilor — acum în cazul lui Ghost acesta conţine peste 152 elemente de iluminare, ce creează un panou de 850 "stele".
Sub capotă — continuarea tradiţiilor, chiar dacă s-a renunţat la vechea unitate de 6.6 litri. Acum Rolls-Royce Ghost este propulsat de benzinarul V12 de 6.75 litri, cu două turbocompresoare, identic cu cel utilizat de Phantom. Motorul dezvoltă 571 CP şi 850 Nm, fiind capabil să propulseze limuzina imensă până la 100 km/h în doar 4.8 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h.
Vânzările noului Rolls-Royce Ghost vor demara în următoarele luni. Preţurile pornesc de la aproximativ 330,000 dolari americani pentru versiunea de bază, ceea ce este cu circa 20,000 dolari mai mult decât anterior.
0
2,971
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!