Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul BMW Seria 4 Cabrio, decapotabila cu grile imense

30 Septembrie 2020 - 11:23
Denis Godorozea
BMW completează gama noilor generaţii Seria 3 şi Seria 4 cu decapotabila Cabrio. Deocamdată este vorba despre versiunea standard, însă în câteva săptămâni va avea loc premiera versiunii de performanţă M4 Convertible, iar pe parcursul anului viitor gama va fi suplinită cu versiuni cu 4 uşi din seria Gran Turismo.
Conform reţetei clasice, decapotabila nu se distinge prea mult de coupe în materie de design, fireşte cu excepţia plafonului retractabil textil, mecanismul căruia mai impune mici modificări estetice în partea posterioară şi consumă cam jumătate din spaţiul destinat în mod normal bagajelor. Da, bavarezii au simţit metamorfozele pieţei şi au renunţat şi ei la varianta cu plafon rigid în favoarea unui clasic, textil. Acesta este mai uşor cu circa 40% în raport cu plafonul generaţiei precedente, dar oferă o izolare fonică şi protecţie similară pentru cele patru persoane ce se pot adăposti la bord.
Datorită modificărilor tehnice BMW Seria 4 Cabrio promite să fie la fel de savuroasă în condus, precum coupe-ul. Decapotabila are o caroserie rigidizată, pentru protecţie adiţională, iar masele sunt distribuite în proporţie de 50/50 între cele două punţi. Decapotabila are o gamă mai variată de nuanţe de caroserie, iar cumpărătorii vor putea alege dintre două nuanţe disponibile pentru plafonul textil.
Lista motorizărilor, cum era de aşteptat, a fost moştenită de la Seria 4 Coupe fără modificări. Versiunile de bază sunt prezentate de două motoare pe benzină şi motorină, respectiv 420i Cabrio şi 420d Cabrio, cu unităţi de 2.0 litri, ce oferă 184 CP şi 300 Nm în cazul versiunii pe benzină şi, respectiv, 190 CP şi 400 Nm în cazul diesel.
Pe o treaptă mai sus s-a situat unitatea pe benzină de 2.0 litri cu indicele 430i, aceasta oferă la activ 258 CP şi 400 Nm. Amatorii motoarelor diesel vor putea opta pentru varianta 430d, cu motor de 3.0 litri, ce dezvoltă 286 CP şi un cuplu imens de 650 Nm. Până la apariţia versiunii M, în vârful gamei se vor situa versiunile M440i xDrive, cu 374 CP şi 500 Nm (0-100 km/h în 4.9 secunde) şi M440d xDrive, cu 340 CP şi 700 Nm la activ (0-100 km/h în 5.1 secunde). Ambele versiuni au sub capotă câte o unitate de 3.0 litri 6 cilindri în linie.
BMW va da curând startul comenzilor pentru noua decapotabilă Seria 4, urmând ca livrările să înceapă în următoarele luni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter