Premieră: noul Genesis G70 facelift! Ce ziceţi, demn de C-Class şi Seria 3?

10 Septembrie 2020, 12:36
Denis Godorozea
Aparent nu prea mult timp în urmă Genesis, marca premium din portofoliul Hyundai, lansa primul său rival direct pentru BMW Seria 3 şi Mercedes-Benz C-Class. Maşina opta atunci pentru un design mai echilibrat sau chiar obişnuit, care nu se remarca prin delicateţe în design şi poate nu avea un stil distinctiv. Însă a venit timpul facelift-ului de mijloc de carieră, iar Genesis G70 preia noul stil corporativ al mărcii, inconfundabil în trafic. Dar departe de aceste metamorfoze stilistice, se pare că din punct de vedere tehnic G70 nu s-a schimbat prea mult.
Actualizările stilistice, cum şi se anticipa, sunt enorme. Genesis G70 a căpătat un design absolut nou, inspirat de la modelele mai mari din gamă, precum sedanul G80 şi SUV-ul GV80. Acum sedanul actualizat se distinge prin blocuri optice duble în faţă şi spate, cu semnături LED noi. Conform trendurilor, partea frontală este dominată de un calandru imens în forme specifice Genesis-urilor noi. La posterior blocurile optice sunt noi, dar ca şi formă par să repete silueta versiunii de până la facelift.
Modificările interioare sunt mai puţin vizibile — aici se regăseşte un nou ecran al sistemului multimedia, cu o diagonală mai generoasă de 10.25 inch. Anterior acest sedan oferea un ecran de cel mult 8 inch. Constructorul susţine că şi tehnic sistemul este nou, iar acum oferă şi posibilitatea actualizării over the air, precum în cazul gadget-urilor mobile.
Lista motorizărilor este similară, cel puţin pe piaţa din Coreea de Sud. Acolo sedanul este oferit cu un benzinar turbo de 2.0 litri, ce dezvoltă 252 CP, dar şi unitatea de top de 3.3 litri, cu 370 CP la activ, cunoscută şi după sedanul KIA Stinger. Amatorii motoarelor diesel pot în continuare opta pentru motorul de 2.2 litri, ce oferă 202 CP. Există, totuşi, şanse pentru modificări mai majore pe celelalte pieţe unde este prezent G70, în special pe piaţa americană. Nu este exclusă chiar şi apariţia unei motorizări electrificate, cel puţin de tip mild-hybrid.
0
2,966
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!