Primele schiţe cu noua generaţie Honda Civic. Hatch-ul se va inspira de la actualul Accord?

30 Septembrie 2020, 14:54
Denis Godorozea
Primele imagini cu noua generaţie Honda Civic au fost publicate în mediul online. Este vorba despre brevetele oficiale cu schiţele hatchback-ului generaţiei cu numărul 11. Se pare că japonezii vor păstra silueta clasică, comună cu modelul actual, însă în detalii Civic se va modifica mult, având un aspect exterior inspirat de la nava amiral americană Accord.
Silueta Civic-ului pare să nu simtă modificări consistente, cel puţin în versiunea hatchback, însă în materie de design japonezii au decis să introducă modificări mai consistente. Partea frontală va avea blocuri optice de dimensiuni mai mari, parcă preluate de la actualele Accord şi Insight, iar tangenţe similare se atestă şi la nivelul blocurilor optice spate. Concomitent, voci apropiate companiei sugerează că Civic va creşte în dimensiuni în raport cu modelul actual.
La ora actuală nu există informaţii oficiale despre gama motorizărilor noului Civic, deşi premiera este aşteptată în primăvara anului viitor. Totuşi, se anticipează că sub capotă vor fi disponibile în continuare unităţi pe benzină clasice, aspirate natural, din seria i-VTEC, iar în Europa ar putea fi disponibilă şi o motorizare diesel. Fireşte, japonezii pregătesc cel puţin o versiune hibridă clasică, dar şi una de tip plug-in hybrid. Va fi lansată şi o versiune de performanţă, Type R, care va avea la bază un sistem electrificat cu două motoare electrice şi unul pe benzină. Cumulativ sistemul va livra aproximativ 400 CP.
Lista versiunilor noii generaţii va fi redusă la variantele sedan şi hatchback, urmând ca coupe-ul să fie eliminat definitiv din gamă din cauza cererii infime. Totodată, japonezii au dispus producţia noului model la uzina din SUA în locul celei din Marea Britanie.
0
1,431
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!