Retro la puterea o sută: 100 exemplare clasice Lada au defilat la o paradă jubiliară în Moscova

27 Septembrie 2020, 10:11
Ilie Toma
Marca Lada are în acest an un jubileu frumos, celebrând 50 de ani de la lansarea primului său model — Lada 2101, model care s-a produs de-a lungul istoriei în 4.8 milioane de exemplare! Ştim cu toţii că ea a fost o reinterpretare licenţiată a lui Fiat 124, dar pentru 4.8 milioane de familii Lada 2101 a fost parte importantă din viaţa lor, iar pentru zeci de milioane de oameni, parte din amintirile lor. Lada 2101 a scris istorie cum puţine alte modele au reuşit în lume.
Tocmai de asta, modelul se bucură în continuare de un respect deosebit din partea entuziaştilor. În Moscova, organizatorii unui raliu anual, numit GUM Avtorally, s-au gândit să transforme evenimentul din acest an într-unul dedicat în exclusivitate modelelor clasice Lada. Au fost acceptate 100 de exemplare în condiţie excelentă ale modelelor clasice, înrudite cu 2101 — Lada 2101, 2102, 2103 şi 2106.
Mulţi dintre proprietarii maşinilor care au fost admise să defileze au ţinut să se şi îmbrace în stilul anilor în care au fost produse maşinile lor. Unele exemplare şi-au păstrat până în zilele noastre până şi plăcuţele de înmatriculare cu fundal negru şi text alb, aşa cum fuseseră ele în anii de demult. Şi toţi proprietarii au ţinut să-şi aducă bijuteriile în condiţie excelentă, tot lucrând pe ici, pe colo, la ştergerea firelor de praf, la lustruirea cromului.
La raliu au venit şi două automobile ale uzinei AvtoVAZ, primul fiind condus de preşedintele actual AvtoVAZ, iar al doilea — de designerul şef. Dar cel mai interesant a fost automobilul cu numărul 23, condus e pilotul de teste al celor de la AvtoVAZ şi şeful diviziei Lada Sport. Maşina sa a fost o replică fidelă a unei Lada 2101, care ajunsese în 1971 pe locul 2 în renumita competiţie continentală Tour de Europe!
Ei bine, fără a vorbi prea mult, vă lăsăm să admiraţi câteva dintre imaginile acestei frumoase defilări cu exemplare clasice Lada!

Sursa foto: auto.mail.ru
0
3,224
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!