Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Rezultatele celei mai neobişnuite curse de 24 ore de la Le Mans: victorie previzibilă şi dificultăţi pentru piloţi

21 Septembrie 2020 - 12:21
Denis Godorozea
Cea de-a 88-a ediţie a cursei de anduranţă de 24 ore de la Le Mans a avut loc în acest week-end. Competiţia a luat sfârşit fără prea mari surprize, or singurul constructor auto rămas în clasa LMP1 este pentru a treia oară consecutiv Toyota, iar astfel japonezii s-au ales cu cea de-a treia victorie în cadrul renumitei curse. În schimb, pentru prima dată cu o victorie s-au ales şi cei de la Aston Martin.
Amintim că cursa de 24 ore de la Le Mans are loc, deobicei, în luna iunie a fiecărui an. În 2020, însă, din cauza crizei pandemice provocate de coronavirus Covid-19, însăşi desfăşurarea cursei a fost la limita anulării. Spre bucura fanilor, însă, organizatorii au decis să amâne competiţia pentru luna septembrie a acestui an, cu anumite limitări de rigoare, precum lipsa spectatorilor la cursă, iar aceasta putea fi urmărită doar online. Competiţia a început la ora 15:30 în 19 septembrie.
Cursa din acest an promitea să fie mai specială şi pentru piloţi, ba chiar mai dificilă, iar asta pentru că amânarea competiţiei pentru prima lună din toamnă a însemnat mai multe ore de condus nocturn, or nopţile sunt mai îndelungate în această perioadă. Totodată, cum relatam într-un articol anterior, piloţii s-au mai pomenit orbiţi de razele solare în curbe şi zone de circuit neobişnuite, din nou, din cauza traectoriei diferite a soarelui pe cer de la răsărit la apus.

Cum anticipam, şi în acest an Toyota a rămas singurul constructor auto în clasa LMP1, însă acest lucru se pare că nu prea a redus din bucuria victoriei, iar astfel japonezii se laudă cu trei victorii consecutive în faimoasa competiţie de anduranţă. Chiar dacă prototipul TS 050 Hybrid nu a mai fost modernizat consisten în ultimii ani. Dar încrederea asta le-a jucat un pic festa japonezilor, până la urmă.
Primul loc a fost cucerit de echipa cu numărul 8 Toyota, formată din Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi şi Brendon Hartley. Ruşinea vine, însă, pentru cea de-a doua echipă, cu numărul 7, formată din Kamui Kobayashi, Mike Conway şi Jose Maria Lopez, iar asta pentru că acest echipaj a avut de înfruntat câteva defecţiuni în timpul cursei. Astfel, cel de-al doilea loc a fost cucerit de echipa Rebellion, iar cea de-a doua echipă Toyota s-a clasat doar pe locul 3.
În clasa LMP2 câştigătoare a devenit echipa Oreca cu numărul 22, iar cei de la Aston Martin s-au bucurat de o victorie în segmentul GTE Pro, unde s-au duelat cu alţi 8 rivali. Echipa britanicilor a fost formată din Alex Lynn, Maxime Martin şi Harry Tincknell. Totodată, Aston Martin a reuşit să cucerească primul loc în clasa GTE Am, cu piloţii Jonathan Adam, Charlie Eastwood şi Salih Yoluc.

Şi voi, prieteni, aţi urmărit cursa de anduranţă de la Le Mans din acest an? Cu ce impresii va lăsat competiţia? Scrieţi părerea în comentarii!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter