Ruşii au creat un nou motor pe benzină, de 3.0 litri, care livrează... 122 CP

28 Septembrie 2020, 12:34
Redacţia PiataAuto.md
Un nou motor pe benzină a fost dezvoltat în Rusia şi e pe cale să-şi facă apariţia pe camioneta Gazelle Next. Informaţiile despre acest propulsor sunt incluse într-o cerere a producătorului de camionete pentru omologarea camionului său cu noua motorizare.
Astfel, noul motor e conceput, de fapt, de către uzina din Ulyanovsk, adică de către cei de la UAZ. El a fost dezvoltat pe baza actualului lor propulsor de 2.7 litri pe benzină — unul din cele mai reuşite propulsoare ruseşti actuale, apropo. Noua lor creaţie reprezintă o construcţie similară, cu cilindreea mărită la 3.0 litri. Asta înseamnă că în ciuda capacităţii cilindrice mari, noul motor va avea tot 4 cilindri în linie. În acelaşi timp, în locul blocului de aluminiu, folosit pe propulsorul de 2.7 litri, noul motor va folosi un bloc de fontă, probabil pentru a-l face mai ieftin în producţie şi mai durabil în condiţii de exploatări chinuitoare.
Motorul nou va fi aspirat natural şi va putea funcţiona pe benzină cu cifră octanică 92, fiind prevăzut din start şi pentru conversii la gaz metan. Puterea maximă nu e foarte impresionantă pentru o cilindree de 3.0 litri: doar 122 CP. Cuplul maxim, însă, e un pic mai generos, ajungând la 250 Nm.

În prezent camionetele GAZ folosesc şi motoare diesel, provenite de la producătorul american Cummins, dar şi de la grupul VW.
0
30,422
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!