Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

SUV accesibil pe baza Volvo XC40: Link&Co 01 se lansează oficial în Europa

30 Septembrie 2020 - 17:19
Denis Godorozea
Brandul creat de Volvo şi Geely în China şi-a anunţat din start intenţia de a cuceri Bătrânul Continent, însă de la lansarea primului model şi începutul activităţii pe pieţele europene au trecut mai bine de 3 ani. Între timp gama brandului s-a mărit până la 3 modele, însă în Europa iniţial va fi disponibil doar SUV-ul 01. În schimb, cei de la Lynk&Co au pregătit oferte intrigante pentru cumpărătorii de aici.
Lynk&Co este caracterizat de cei de la Geely drept un brand inteligent, care să vină cu soluţii noi pentru clienţii săi, nu doar o gamă de automobile contemporane. Potrivit studiilor efectuate de specialiştii companiei, majoritatea automobilelor private staţionează circa 96% din totalul timpului de exploatare, iar asta pentru că călătoriile urbane sunt scurte şi se limitează la curse tradiţionale casă — loc de muncă. Astfel, pentru a utiliza mai inteligent mijloacele de transport existente, Lynk&Co vine cu o soluţie pentru clienţii săi din Europa, care le va permite acestora să minimalizeze costurile de întreţinere a maşinii la maxim.
Aşadar, afacerea pe care Lynk&Co o planifică în Europa se va baza predominant pe servicii de chirie pe bază de abonament, decât pe vânzarea tradiţională de maşini. Astfel, chinezii nici nu au dezvăluit încă preţul de achiziţie pentru un SUV 01 în Europa, dar au specificat preţul abonamentului — 500 euro per lună, în această sumă fiind incluse deservirea şi toate tipurile de asigurări. Deci, clientul va avea doar să alimenteze automobilul din cont propriu. În loc de o cheie clasică, clientul va primi acces la bordul maşinii prin intermediul unei aplicaţii instalate în smartphone.
Însă acest preţ de 500 euro poate fi redus simţitor, or contractantul abonamentului va putea include maşina închiriată în serviciul de car-sharing, astfel încât până acesta se află la muncă sau pe timp de noapte maşina să fie utilizată de persoane terţe. Un alt avantaj, pe lângă economii, este că clientul cu abonament nu-şi va face griji de starea tehnică a maşinii timp ce aceasta este utilizată de o altă persoană, or maşina nici nu-i aparţine, iar în baza abonamentului poate fi schimbată cu una nouă. Cei ce vor alege să cumpere un Lynk&Co 01 tot vor avea posibilitatea să-şi angajeze automobilul în car-sharing, iar în acest caz vor încasa venituri de pe urma prestării serviciului.
Aşadar, haideţi să ne amintim pe scurt, ce reprezintă un Lynk&Co 01 pe plan tehnic. SUV-ul compact măsoară 4,541 mm în lungime, fiind un rival pentru Toyota RAV4 şi Volkswagen Tiguan. Maşina are la bază platforma modulară CMA, creată de Volvo, ce stă la baza SUV-ului XC40. De la modelul respectiv Lynk&Co a moştenit şi gama motorizărilor, care în Europa va fi prezentetă doar de versiuni hibride clasice sau de tip plug-in.

Versiunea de bază are sub capotă benzinarul turbo de 1.5 litri, cu 3 cilindri, cuplat la cutia robotizată cu 7 trepte şi dublu ambreiaj, în care este integrat şi un motor electric. În tandem motoarele livrează 194 CP. Pe o treaptă mai sus s-a poziţionat versiunea PHEV, care are la bază acelaşi tandem de motoare, dar care oferă un total de 261 CP. Acest SUV are şi o baterie mai mare, de 17.6 kWh, ce promite o autonomie de până la 70 km în regim 100% electric, conform standardului WLTP.
Bineînţeles, odată cu platforma şi motorizările Lynk&Co 01 a preluat şi majoritatea sistemelor sofisticate de siguranţă activă marca Volvo. Toate sunt incluse standard, or cel puţin iniţial SUV-ul va fi disponibil în Europa doar în versiunile de top.

Vânzările vor demara în următoarele luni. Lynk&Co nu va avea în Europa vreo reţea de reprezentanţe auto tradiţionale, or maşinile vor putea fi comandate şi achiziţionate doar online, iar clienţii îşi vor ridica maşinile la reprezentanţele Volvo. Cel mai probabil, deservirea tehnică va avea loc tot la service-urile oficiale ale mărcii suedeze.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter