SUV-ul stilat Mazda CX-30 a primit cel mai puternic motor din portofoliul japonezilor

21 Septembrie 2020, 16:41
Denis Godorozea
Pe urmele hatch-ului şi sedanului Mazda3, SUV-ul stilat CX-30 a beneficiat de cel mai puternic motor din gama constructorului japonez. După cum şi intuiţi deja, probabil, este vorba despre unitatea Skyactiv-G, un benzinar turbo de 2.5 litri. Motorizarea va fi disponibilă doar pe echipările de top şi deocamdată a fost anunţată pentru piaţa nord-americană.
Amintim că Mazda CX-30 are o platformă similară, dar şi un substrat tehnic aproape identic cu familia Mazda3, astfel şi noul benzinar de top de sub capota maşinii este acelaşi. Unitatea turboaspirată de 2.5 litri, cu 4 cilindri în linie, dezvoltă 253 CP şi 434 Nm, însă asta doar dacă maşina este alimentată cu benzină cu cifra octanică 98. Cu o benzină mai accesibilă acelaşi motor furnizează circa 230 CP şi 420 Nm.
Fiind o motorizare de top, unitatea Skyactiv-G Turbo se cuplează exclusiv la cutia automată cu 6 rapoarte şi sistemul de tracţiune integrală i-Activ. Din nefericire, însă, japonezii nu au dezvăluit încă caracteristicile dinamice pentru noul model. Deocamdată cei de la Mazda nu au făcut lumină asupra planurilor de expansie pentru acest motor. Amintim că în Europa Mazda CX-30 în variantele de top optează pentru benzinarul aspirat natural Skyactiv-X de 2.0 litri, cu 4 cilindri.
0
3,191
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!