Succes ireproşabil: Taycan a devenit cel mai solicitat model din gama Porsche în Europa

23 Septembrie 2020, 16:41
Denis Godorozea
Taycan se bucură de un succes deosebit în Europa, astfel încât în luna august a reuşit chiar să detroneze modele precum Porsche 911 şi Cayenne, care tradiţional au fost liderii vânzărilor, indiferent de piaţă. Deocamdată, Taycan a reuşit să devină lider absolut în portofoliul germanilor pe parcursul unei singure luni, însă germanii sunt optimişti că în viitorul apropiat cererea pentru modelul respectiv va înregistra doar creşteri.
Astfel, luna august s-a încheiat pentru Porsche Taycan cu un rezultat de 1,183 unităţi vândute pe Bătrânul Continent. Pe locul II în clasamentul constructorului din Stuttgart s-a plasat sportiva Porsche 911, care a înregistrat, însă, un declin dramatic al vânzărilor cu circa 37%, fiind comercializate 1,097 unităţi în august. SUV-ul Cayenne încheie topul cu 771 unităţi vândute. De altfel, rezultatul este similar cu aceeaşi lună a anului trecut. De menţionat, că în totalul vânzărilor lui Cayenne nu au fost incluse vânzările versiunii sale Coupe, care a acumulat 554 comenzi. Astfel, la un loc familia Cayenne atinge 1,325 unităţi vândute, ceea ce atestă că SUV-urile rămân a fi cele mai solicitate modele din gama Porsche.
Cele mai nesatisfăcătoare rezultate în luna august au fost înregistrate de Coupe-ul Panamera, care a reuşit să găsească doar 278 clienţi în luna august a acestui an, înregistrând o scădere catastrofală a vânzărilor de 78%. Ei bine, germanii mizează pe facelift-ul de mijloc de carieră, lansat recent pentru Panamera şi menit să îmbunătăţească poziţiile modelului pe piaţă.
0
1,647
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!