Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Taxa de drum anuală din Moldova ar putea fi înclusă în preţul combustibilului

21 Septembrie 2020 - 11:15
Redacţia PiataAuto.md
Azi dimineaţa, premierul Ion Chicu a declarat într-o conferinţă de presă că a înaintat parlamentului o serie de propuneri pentru politica bugetar fiscală din anul următor. Printre acestea se include şi propunerea de a anula taxa de drum anuală, aşa cum se achită ea azi în Moldova ,şi înlocuirea ei cu o taxă inclusă în preţul combustibilului.
Mai exact, se va recurge la o majorare a accizului din componenta preţului carburanţilor, astfel încât creşterea să înlocuiască actuala taxă de drumuri. Conform premierului, prin această măsură s-ar asigura o echitate socială, întrucât includerea ei în preţul combustibilului face ca acei care circulă mai mult pe drumurile publice să plătească mai mult, şi invers, cei care circulă mai puţin să aibă o contribuţie mai mică. „Plăteşti pentru folosirea drumului atât cât realmente îl foloseşti” — a declarat prim ministrul.
În prezent, în Moldova se achită o taxă anuală de drum pentru vehiculele înmatriculate, care se raportează în principal la tipul vehiculului, la capacitatea cilindrică a motorului şi la localitatea unde e domiciliat proprietarul. Vehiculele electrice sunt scutite de la achitarea taxei de drum. Cel mai probabil, includerea taxei în costul carburanţilor va păstra de facto scutirea vehiculelor electrice de la această taxă.

Deci, ce credeţi despre noua propunere a guvernului? Este ea una mai echitabilă? Sau dimpotrivă, credeţi că vom ajunge să plătim cu toţii mai mult, doar că raportat la consumul de carburant?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter