Topul maşinilor proprietarii cărora depăşesc limita de viteză. Marca BMW nu e inclusă nici în Top 10!

2 Septembrie 2020, 10:42
Denis Godorozea
Când vorbim despre depăşirea limitei de viteză, locuitorii ţării noastre în mare parte se ţin de stereotipul precum că cei mai nedisciplinaţi ar fi şoferii maşinilor cu emblema BMW pe capotă. Nu putem infirma sau confirma acest lucru, atât timp cât nu avem o statistică exactă în acest sens şi nu ne rămâne decât să constatăm că depăşirea limitei de viteză în Moldova este o problemă gravă şi probabil cea mai răspândită încălcare, indiferent de model. Însă adevărul e că în alte ţări tabloul este complet diferit, cu date statistice, marca BMW, de exemplu, nefiind inclusă nici măcar în Top 10 automobile cu şoferi vitezomani.
Pentru a stabili proprietarii căror maşini obişnuiesc de cele mai multe ori să depăşească viteza, americanii de la Insurify şi-au propus să realizeze un sondaj printre cetăţenii care se aleg cu cele mai multe amenzi, din acest total stabilind şoferii căror modele au cea mai mare cotă de amenzi anume pentru depăşirea vitezei legale. Notabil este că în top 10 nu a fost inclus nici măcar un model premium german, ba nici măcar un supercar! Mai jos vă prezentăm lista modelelor şoferii cărora au cele mai multe amenzi pentru viteză, împreună cu cota acestor sancţiuni din totalul proceselor verbale.
1. Subaru Impreza WRX — 20.12%;
2. Scion FR-S (o versiune restilizată a lui Toyota GT86) — 19.9%;
3. Volkswagen Golf GTI — 16.92%;
4. Hyundai Genesis Coupe — 15.75%;
5. Jeep Wrangler Unlimited — 15.35%;
6. RAM 2500 — 15.32%;
7. Dodge Dart — 14.86%;
8. Infiniti G37 — 14.72%;
9. Subaru Impreza — 14.66%;
10. Hyundai Veloster — 14.48%.
Deci, lista este formată predominant de modele accesibile, sportive, iar culmea este că în top 10 sunt incluse modele de la care nu prea te aştepţi la un comportament de vitezoman în trafic, precum Wrangler-ul sau RAM-ul. Totodată, în listă sunt două versiuni diferite ale lui Impreza, unde mai pui că vedem şi Scion FR-S, care este, în esenţă, o Toyota GT86 sau Subaru BRZ. Deci, cel puţin americanii obişnuiescă să încalce limita de viteză cu maşinele japoneze. Dar care ar fi motivul? Ce-i impune pe şoferi să circule cu abateri de la viteza legală, chiar dacă s-au ales anterior cu amenzi pentru asemenea abuzuri în trafic?
0
1,749
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!