Tuning pentru Lamborghini Urus, făcut în România!

15 Septembrie 2020, 19:14
Ilie Toma
Un proiect foarte interesant de tuning a fost dezvăluit de curând în România, de atelierul Marius Designhaus. La bază a stat tocmai cel mai rapid SUV din lume — Lamborghi Urus — iar creaţia modificată poartă numele MD1, după iniţialele atelierului şi totodată ale talentului principal de acolo, Marius Dumitraşcu.
Marius are o vastă experienţă anterioară în a lucra cu modele de top, dar şi cu materiale de top, precum fibra de carbon sau compoziţii folosite în motorsport. Spre exemplu, barele de protecţie sunt făcute din zylon, care e o evoluţie a kevlarului, mai ridid ca acesta. Până şi şuruburile sunt făcute din titan de gradul cinci la acest Lamborghini, acest material fiind folosit în aeronautică! La drept vorbind, nici dacă ar fi să ne referim la marile case de tuning din Germania, nu prea găsim asemenea materiale în uz, nici măcar pentru modelele de top.

Tocmai de asta a şi îndrăznit Marius Dumitraşcu să se apuce de un model precum Lamborghini Urus, or, nu oricine ar putea pretinde că aduce vreo îmbunătăţire acestui model. Ba chiar nu oricine ar putea pretinde că-i schimbă ceva în aspect fără a-i deteriora calităţile aerodinamice sau performanţa.
Modificările propuse de Marius Designhaus asta vor să facă, însă. Să redea unicitate maşinii, fără a-i ştirbi din performanţe. Tuning-ul aplicat de atelierul românesc implică un kit agresiv de jur împrejurul maşinii, de la soilerul faţă până la cele două spolere pe spate. Şi aripile laterale faţă au devenit mai agresive. Într-un cuvânt, cam tot. Şi rezultatul final e destul de bine închegat, fapt nu mai puţin important.
Deocamdată nu cunoaştem preţul întregului set de modificări, însă cu siguranţă nu e unul foarte mic. Cert este că acest tratament de tuning are o filosofie mult mai consisentă decât se practică la scară largă în zilele noastre, şi dacă ar fi să ajungi să-ţi doreşti aplicarea unui tuning estetic pentru Lamborghini Urus, atunci cu siguranţă asta ar trebui să fie una din primele opţiuni pe care să o iei în considerare. Mai mult ca atât, ai şi exclusivitatea garantată — vor fi produse doar 30 de asemenea kit-uri, care pot fi livrate în toată lumea.
Deci, ce părere aveţi de acest tuning făcut în România?
0
4,469
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!