Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Uitaţi de Renault Arkana, Volkswagen prezintă oficial Tiguan X, noul SUV cu siluetă coupe

3 Septembrie 2020 - 15:12
Denis Godorozea
Deşi SUV-urile coupe se bucură de o deosebită popularitate în diverse segmente, constructorii auto premium având oferte variate, producătorii de automobile mai accesibile se pare că nu se prea grăbesc să lanseze asemenea maşini. Prima iniţiativă le-a aparţinut celor de la Renault, cu modelul Arkana, creat pe baza Daciei Duster, însă francezul este disponibil pe un număr limitat de pieţe. Aceeaşi soartă, se pare, îl va urmări şi pe noul Tiguan X, care a fost prezentat pe piaţa din China.
Ei bine, Volkswagen oferă deja alte două SUV-uri cu siluetă coupe, acestea fiind Teramont X şi Tayron X, însă pe fundalul lor apariţia lui Tiguan X a fost mai aşteptată, or acesta este unul dintre cele mai solicitate modele din gama germanilor şi există, totuşi, o mică speranţă să vedem acest model într-o interpretare europeană.

După reţeta clasică a SUV-urilor coupe create pa baza modelelor standard cu caroserie obişnuită, Tiguan X are o parte frontală identică cu cea al lui Tiguan facelift, iar modificările majore au intervenit la posterior, mai bine zis după montanţii centrali, unde Tiguan X are un plafon înclinat. Posteriorul este complet original, cu blocuri optice unite într-un singur corp prin elementul LED orizontal.
Conform concepţiei, SUV-urile coupe promit un caracter mai dinamic şi sportiv şi anume din acest motiv Tiguan X a debutat din start cu pachetul R Line inclus standard. Totodată, SUV-ul coupe împarte substratul tehnic cu versiunea Tiguan Allspace/L, iar astfel are un ampatament mărit până la 2,791 mm. Asta înseamnă că ocupanţii banchetei spate nu vor duce lipsă de spaţiu. Mai mult de atât, X-ul este şi cel mai mare model din gama Tiguan-urilor, având o lungime totală de 4,764 mm.

Volkswagen Tiguan X va atrage cumpărătorii prin designul său şi nu aduce careva modificări la nivel de substrat tehnic şi interior, acestea fiind identice cu versiunea chinezească Tiguan L. Asta înseamnă că sub capota SUV-ului coupe se va situa benzinarul turbo 2.0 TSI, disponibil în două versiuni, cu 186 CP sau cu 220 CP. Motorul se cuplează exclusiv la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Tracţiunea integrală este disponibilă opţional.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter