Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un nou record ameţitor de week-end în Moldova: 24 de şoferi băuţi, prinşi de poliţie în ultimele 24 de ore!

6 Septembrie 2020 - 11:24
Redacţia PiataAuto.md
Accidentele produse de oameni în stare de ebrietate se produc înfricoşător de des în ultimul timp pe drumurile Moldovei, despre ele apar nenumărate ştiri, amenzile sunt uriaşe, cei prinşi riscă dosare penale, iar poliţia anunţă filtre intense şi regulate pe tot teritoriul ţării. Şi totuşi, în ciuda tuturor acestor fapte, unii oameni continuă să urce beţi la volan. În număr record.
Poliţia a anunţat acum puţin timp rezultatele ultimelor 24 de ore din acest week-end la capitolul şoferilor prinşi în stare de ebritatate: 24 de şoferi prinşi în 24 de ore. Majoritatea acestor şoferi erau în stare de ebrietate avansată! Avansată! Iar conform legii, ebrietatea avansată se consideră de la 0.30 mg/l în sus şi se lasă cu dosar penal şi amendă uriaşă.

Cea mai mare cifră de alcoolemie depistată la aceştia în acest interval a fost de 1.09 mg/l în aerul expirat.
În contextul acestor cifre, poliţia vin cu un apel neobişnuit de drastic şi disperat, pentru stilul oficial de comunicare pe care-l practică de obicei. Poliţiştii fac apel de această dată şi la implicarea familiei, pritenilor, vecinilor acestor şoferi care urcă în stare de ebrietate, pentru a încerca să-i descurajeze, să-i împiedice sau să-i denunţe la poliţie când aceştia intenţionează să urce la volan beţi.

De asemenea, poliţia mai vine cu un îndemn şi pentru asemenea şoferi iresponsabili: „Riscul este prea mare, iar consecinţele mult prea drastice! Nu se merită! Opriţi-vă la timp!”

Ce se întâmplă, prieteni, în Moldova? De ce atât de mulţi oameni, şoferi, nesocotesc aceste interdicţii şi par să meargă chiar împotriva eforturilor poliţiei de a diminua fenomenul? Voi ce credeţi?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter