Un şofer de Tesla din Canada, amendat pentru că ar fi dormit în timp ce maşina sa gonea peste limita legală

18 Septembrie 2020, 09:36
Ilie Toma
Lumea continuă să fie consernată de noi istorii ciudate legate de Tesla şi sistemul său Autopilot, dar şi de către şoferi iresponsabili care decid că e absolut în regulă să lase maşina să conducă în timp ce ei se ocupă de tot soiul de activităţi la interior.
Un asemenea caz a avut loc de curând pe o autostradă de lângă Alberta, Canada. Poliţia a observat o Tesla Model S gonind peste viteza legală pe autostradă, menţinând circa 140 km/h. Poliţia a observat că ambele scaune faţă erau cu speteaza culcată, iar cei doi ocupanţi ai locurilor faţă dormeau.

Atunci când poliţia a aprins girofarul pentru a încerca să stopeze maşina, alte vehicule din faţa Teslei au tras pe dreapta, eliberând drumul, iar Tesla a decis că poate accelera şi mai mult, ignorând girofarele poliţiei.

Până la urmă şoferul s-a trezit şi a tras pe dreapta, oprind vehiculul la solicitarea poliţiei. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani. Iniţial, poliţia i-a suspendat permisul pentru depăşirea vitezei şi condus în stare de oboseală, pentru că-n regulament nu exista un asemenea punct absurd pentru dormit în timp ce maşina conduce. Ulterior, însă, acuzarea şi-a dat seama că-n judecată va fi dificil de probat că el depăşise viteza legală, şi nu maşina, aşa că au decis să-l acuze de condus periculos, fapt care se pedepeşte mai dur în Canada şi e mai aproape de încălcarea comisă de tânărul iresponsabil.
Sergentul Darri Turnbull, cel care l-a oprit pe tânăr, este şi azi şocat de faptul că unii oameni pot admite aşa ceva pe autostradă. El îşi aminteşte nedumerirea sa când a văzut că nimeni din maşină nu priveşte pe geam în timp ce maşina goneşte de capul ei.

Voi ce credeţi de situaţie? Vom ajunge în ceva timp să conducem toţi aşa pe autostrăzi, când condusul autonom va avansa şi va fi oficializat?
0
1,520
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!