(VIDEO) Ce se întâmplă cu un Hyundai Creta, fără airbag-uri de tip cortină, la un impact frontal cu arie mică?

2 Septembrie 2020, 09:26
Redacţia PiataAuto.md
De mai mulţi ani, americanii practică un tip mai provocator de impact frontal, cu arie mică, de doar 25% din lăţimea maşinii, aşa numitul small overlap test. Statisticile arată că, atunci când şoferii se află în situaţia unui impact frontal iminent, ei încearcă să evite impactul, iar în final în foarte multe scenarii se ajunge la asemenea accidente cu „colţul” maşinii, practic.
La început primele asemenea teste au arătat că maşinile eşuau aproape toate să-şi protejeze decent ocupanţii, diferenţa dintre un asemenea crash test şi unul clasic, cum face EuroNCAP, cu un impact cu 40% din lăţimea maşinii fiind enormă. Dar ulterior producătorii au fost nevoiţi să-şi perfecţioneze maşinile, iar acestea au devenit tot mai bune la protecţia oferită, mai ales în SUA, pentru că în UE nici azi EuroNCAP nu practică asemenea teste, menţionând că ele nu sunt specifice pentru drumurile uniunii.

Dar astăzi avem un crash test şi mai interesant, făcut ceva timp în urmă în Rusia. Testul e interesant pentru că pune la încercare un model asamblat în Rusia — Huyndai Creta — care nu e obligat de vreo lege să fie pregătit de un asemenea crash trest la impact frontal cu arie mică. Mai mult ca atât, fiind un model cu specificări din afara Uniunii Europene, Hyundai Creta vine în dotarea de bază doar cu 2 airbag-uri, fără airbag-uri de tip cortină, foarte importante la protecţia într-un asemenea accident. Apropo, în Moldova dotările lui Hyundai Creta sunt similare, el venind doar cu airbag-uri frontale, fără airbag-uri de tip cortină.
Aşadar, ce protecţie va oferi un asemenea model, făcut să respecte nişte standarde mult mai relaxate, pentru Rusia, atunci când va fi pus la încercare în cel mai provocator crash test? Vedeţi totul în video-ul de mai jos!
0
1,315
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!