(VIDEO) Coşmarul fanilor de muscle-car-uri: Mustang cu motor monstruos turbodiesel

8 Septembrie 2020, 11:29
Denis Godorozea
Cultura muscle-car-urilor americane are o întreagă armată de fani în întreaga lume, iar acest segment este printre puţinele care continuă să fie fidel tradiţiilor concepute cu decenii în urmă. Astfel, un muscle-car, dar ca şi un orice automobil american obişnuit, optează mereu pentru un motor pe benzină, un imens V8, de exemplu, or motoarele diesel nici nu prea sunt apreciate pe continentul nord-american, precum sunt în Europa, de exemplu.
Astfel, apariţia unor Mustang, Camaro sau Challenger cu motoare diesel ar fi un adevărat coşmar pentru fanii râvniţi ai muscle-car-urilor, nu? Ei bine, iată că autorul canalului de YouTube Westen Champlin a decis să transforme acest coşmar în realitate, echipând propriul Ford Mustang de ultimă generaţie cu un turbodiesel monstruos Cummins.

Nu cunoaştem care este scopul final al proiectului, dar nici cât livrează acest motor sub capota Mustang-ului, dar cert este că transformarea i-a luat mult timp şi eforturi autorilor proiectului, cel puţin pentru a instala imensul motor sub capota coupe-ului, urmând ca acesta să fie apoi pus în funcţie şi să fie conectat cu celelalte părţi componente din sistemul de transmisie, de exemplu. Dar entuziaştii nu s-au oprit aici, ci au mai echipat motorul cu un compresor turbo imens, dar şi un sistem de evacuare special care să iasă de sub capotă! Întreaga nebunie o puteţi vedea în secvenţele video de mai jos.
0
4,065
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!